Recenze Hovory k sobě - Marcus Aurelius Antoninus (2011, pevná bez přebalu lesklá)

Hovory k sobě jsou neobvyklým dílem v kontextu starověkého písemnictví. Neobvyklým osobou svého autora a svým obsahem. Sepsal je Marcus Aurelius, římský císař, jemuž se přezdívalo filosof na trůně. Kniha poskytuje útěchu v protivenstvích, učí trpělivosti a životu ve shodě s přírodou a pomáhá dosažení rovnováhy.

p.ondrova21. června 2024

velmi moudrá kniha s platná i pro současnost

jsem velmi s výběrem spokojená

Registrovaný uživatel20. června 2022

- Zajímají mne dějiny římské říše. Lidé kteří v té době žili , jejich myšlenky a vše co vytvořili. -Svým obsahem. - Nepravidelně

- Splnil vše - Nemá

Doporučuji protože i když se jedná o starověké texty, mají současnému člověku hodně říci.

Registrovaný uživatel15. dubna 2021

Skvělá kniha pro lidi, kteří chtějí pracovat na kvalitě svého života, uspořádat si životní priority a postupně nalézt smysl své existence.

Registrovaný uživatel2. března 2021

přesně to,co jsem očekával

Registrovaný uživatel16. února 2021

Zajímavé čtení, pěkná sazba, není co vytknout

zuzana.molinkova14. srpna 2020

Čtení k zamyšlení...

Doporučuji...i jako povinnou četbu.

Registrovaný uživatel15. dubna 2019

knihu mám doma dlouho a objednala jsem si ještě jednu, abych ji mohla věnovat, je nádherná

Registrovaný uživatel2. ledna 2018

mám doma jedno starší vydání této knihy a když jsem zjistila, že se nechá opět koupit, neváhala jsem....nádherná kniha, člověk až nevěří, jak v této době byli lidé moudří...až se tají dech ....ta nová kniha bude dárkem pro toho, o kom vím, že ho obohatí, protože ona je opravdový poklad....

doporučuji všem, kdo mají otevřenou duši a vnímají krásu slova, protože co slovo to perla