Mobilní telefon Recenze Honor 90 Lite 5G

Recenze Honor 90 Lite 5G

Mobilnímu telefonu Honor 90 Lite 5G poskytuje výkon osmijádrový procesor MediaTek Dimensity 6020 pracující na frekvenci 2,2 GHz. Ten zajistí plynulý chod operačního systému Android 13 s nadstavbou MagicOS 7.1. Zobrazení má na starost 6,7" LTPS LCD displej s rozlišením 2388 x 1080 px, obnovovací frekvencí 90 Hz a jemností 391 PPI. Energií telefon zásobuje baterie o kapacitě 4500 mAh.

Mobilenet
Odborná recenze
Mobilenet

Hledáte stylový, ale cenově dostupný smartphone s velkým displejem, jehož úhlopříčku nebudou zmenšovat zbytečně široké rámečky kolem displeje? Ideální volbou by mohl být nový Honor 90 Lite, který právě na tuto přednost láká, stejně jako na 100Mpx fotoaparát. Jak se povedl?

Více na Mobilenet

praktický povrch zad

spolehlivá čtečka otisků prstů

tenké rámečky displeje (nahoře a po stranách)

jen IPS LCD displej s 90Hz obnovovací frekvencí

pouze jeden hlasitý reproduktor nízké kvality

bez zvýšené odolnosti

nízká kvalita fotografií a jen Full HD video

pomalejší nabíjení

Modroočko Modr6. srpna 2025

Neni špatný , fotí celkem hezky, nabiji de rychle.

Po roce používání se přehřívá, pri natáčení videa po minutě úplně horký, displej zčerná a konec, vypadávání signalu, dan do továrního nastavení a stejně to dělá, za me nedoporučuji

Neni to muj první honor,ale jistě vim, ze po teto zkusenosti uz honor ne.

janousek.zdenek1123. června 2025

Vzhledově hezký a celkem slušné fotky a videa

Seká se, nejde Messenger

tilac0210. června 2024

poměr výkon cena

Varianta 256 GB Midnight Black
kvacpavel8. ledna 2024

Velký display, velká paměť, jednoduché ovládání.

amanda6. ledna 2024

vyhovující k mému věku

Varianta 256 GB Titanium Silver
Šárka Škvorová2. ledna 2024

Skvělé technické parametry, jaké mají např telefony Xiaomi za dvojnásobnou cenu. Veliká paměť, příjemný zvuk, fotoaparát 100mpix, na to jak je veliký je celkem lehký.

Telefon má zadní čočku fotoaparátu vystouplou, plastickou, se skleněným klíčkem. NUTNOST NALEPIT OCHRANNÉ SKLO!! Popř zvolit vhodný obal který tuhle část telefonu alespoň zčásti chrání, jinak lze snadno při pádu rozbít!! Z obrázku mi to nebylo zřejme, prostě mě zaujalo jak to pěkně vypadá, a ani když jsem měla mobil v ruce mě nenapadlo že tohle je prostě nutnost!! Tak ať to nemáte hned rozbité jako já :))... Není to nevýhoda, jen prostě je potřeba na tohle si dát pozor! Nikde v recenzích jsem se to nedocetla.

Telefon je fajn, jen bohužel mám rozbité to sklo u foťáku, obě .. Nenapadlo mě koupit včas ochranné sklo..

Registrovaný uživatel12. října 2023

Byl to dárek, který navazoval na předchozí telefon Honor. Je pěkný, dobře fotí, prostě pro mé potřeby OK.

Dobrá volba

Varianta 256 GB Titanium Silver
Registrovaný uživatel16. září 2023

Hrozně velký a s obalem hrozně těžký.

Registrovaný uživatel11. září 2023

Mám ho krátce, zatím vše v pořádku, krásné fotky, lehké ovládání...

Dobrý výrobek za dobrou cenu

Registrovaný uživatel26. srpna 2023

Přehledný, moderní, zvládnutelný