turistický batoh Recenze Helikon-Tex Raccoon Mk2 Cordura 20 l

Recenze Helikon-Tex Raccoon Mk2 Cordura 20 l

Druhá generace originálního jednodenního batohu Raccoon od Helikonu nabízí dostatečnou kapacitu 20 litrů, kvalitní materiál 500D Cordura a jednoduchou, ale účelnou konstrukci vhodnou pro outdoorové i military aktivity. Hlavní komora disponuje přihrádkou na hydratační vak nebo menší notebook a vnitřní síťovanou kapsou. V horní části se nachází krytý otvor pro vývod hadice camelbacku nebo kabelů…

valiscemdest30. října 2025

kvalitní jednodenní batoh, kapsy a členění, plně mi vyhovuje

Varianta Adaptive Green
josefsteflik16. září 2025

skvělé rozvržení prostoru, přehledný, snadný přístup k vybavení ,odolný materiál

doporučuji všem na kratší jednodenní výlety, popřípadě na letní přespání

Varianta Tiger Stripe
koudy0028. května 2025

Moc spokojen

koutlosh18. ledna 2025

Produkt existuje v široké škále barevných kombinací, od líbivě civilních až po military variace Batoh je lehký, ale působí kvalitně, doplňky jsou promyšlené a praktické Členité vnitřní uspořádání, obsah je přístupný, ale pořád je místo na milion drobností Batoh se dobře nosí, má bederní i hrudní popruh, které ale nezavází, když nejsou potřeba

"odvodňovací otvory" ve dně batohu

Klady batohu jsem již vyjmenoval výše, takže se zastavím nad jediným záporem, za který šla hvězda dolů... batoh má ve dně odvodňovací otvory, které nejenže jsou úplně na nic, ale vlastně jsou spíš na škodu... chápu, že když obtěžkán puškou a náhradními zásobníky spadnu uprostřed panamské džungle do nějaké řeky, tak stačí vylézt ven a nadbytečná váha vyteče sama bez toho abych musel přestat v bojové činnosti - to může mít smysl, akorát se mi to nikdy v životě nestane, zatímco odložit si batoh na vlhkou lavičku na zastávce MHD, nebo třeba na horách do sněhu, ať pokryju i akčnější scénáře, to se může stát třikrát do týdne a pak obsah naopak není chráněn ani před poměrně malým množstvím vlhkosti, žádný můj předchozí batoh, byť byl v military stylu, tuto "featuru" neměl, považuju to za naprosto nepraktickou blbost, která v mých očích sráží hodnotu. Líbí se mi poměr cena/výkon, nevěřím však tomu, že batoh bude někdy používat někdo, kdo to ocení.

Registrovaný uživatel16. července 2024

Praktický, pohodlný, prostorný. Batoh tak akorát na středně náročné výlety do přírody i do města. Pokud čekáte jen solidní funkční batoh bez nějakých supervychytávek tak asi nemá moc čím zklamat.Navíc si ho můžete ještě vylepšit a zvýčit jeho kapacitu pomocí molle pouzder která se na něj dají zavěsit. A je za příjemnou cenu.

Materiál by mohl být na můj vkus silnější ale pro účely batohu postačí.

Za málo peněz, dost muziky:-)

orbittuss6. července 2024

Ten batoh je vášně skvělí a jsem vážně rád že ho mám, a dobře sedí na zádech i menší nákup v něm odnesu a hlavně jsem rád že mám bederní pás. A rád u vás nakupuji máte moc dobré věci a budu u vás nakupovat

Sice jsem o trochu díl čekal ale na konec se to vyplatilo

Máte dobré věci i na civilní nošení a ještě si budu u vás objednávat nějaké věci.

Petr K.8. dubna 2024

Kvalitní batoh za super cenu, dobře se nosí.

Možná absence menší kapsy na obvodu batohu, nebo kapsy na lahev na pití, ale to lze vyřešit nějakým Molle příslušenstvím.

tomicek6526. března 2024

Kvalitní zpracování, dobře se nosí.

telmenta11. února 2024

tělo vojenský to něco pro ženský.

pabloscha1. ledna 2024

Perfektně se nosí. Vše se dá nastavit. Přehledný organizér uvnitř. Spony, molle, velcro, zkrátka hodně vychytávek.

Přijde mi trochu menší gramáž použitého materiálu oproti stejnému batohu, který mám asi 4 roky v khaki. Snad vydrží a neprodře se.

Bezva volba, je již druhý a nemůžu si stěžovat. Chytře vymyšlený a není za ranec.

Varianta černý
Registrovaný uživatel12. května 2023

ani se mi nechce věřit, že má jen 20L, proti jiným 20 se do něj vleze o dost víc, úplně v pohodě na 2-3 dny zkusil jsem připevnit sněžnice i když není zima a vím, že další zimu se nebudu trápit s výlety

jsem rád, že ho mám

Registrovaný uživatel7. května 2023

velikost batohu 20l většinou jsou v nabídce velké batohy, tohle je takový skladný kompakt. Zipy IKK a kvalitnější spony potěší.

Vypolstrování zad je slabší stránkou batohu. Tedy spíš materiál, takový ten síťovaný mesh zn. china, Čekal jsem od Helikonu lepší a hlavně odolnější materiál.

Registrovaný uživatel27. března 2023

Koupila jsem již druhý batoh této značky. Ten první má cca 3 roky, je užíván téměř denně, nezachází se s ním zrovna hezky a je stále jako nový.

Opravdu velmi kvalitní zboží

Registrovaný uživatel13. března 2023

kvalitní zpracování možnost přidání dalších kapes

velikostí a zpracováním přesně dle mých představ

Registrovaný uživatel29. ledna 2023

+ super materiál + bytelný batoh + kvalitní šití + organizační systém uvnitř kapes, spousta prostorů pro uložení drobností jako ID, penežěnka, ...

- jediný zápor, že má pouze dvě velké kapsy, které jsou přístupné z venku - chybí mi nějaké malé kapsy zvenčí - nicméně není to zápor, batoh je takto zpracován a navíc pro další kapsy se dá využít MOLLE systém

Skvělý materiál, hned napoprvé otestovaný na jednodenním treku v -12 stupních, vše drží, nikde se nic nepáře, dále kvalitu ukáže čas.

Registrovaný uživatel1. června 2022

Perfektní na denní nošení, bez problémů pojme hydratační vak, sluchátka a brýle na střelnici. Obsahuje několik organizérů na lékárnu, psací potřeby, doklady atd. Dá se velice slušně nacpat vším potřebným. Spousta externích možností na přichycení dalšího příslušenství. Materiál cordura je již klasika a funguje jak má. Za tu cenu není co řešit.

Perfekní

Registrovaný uživatel23. března 2022

- kvalitní materiály a provedení - vyladěný design - MOLLE/PALS pro osazení dodatečných kapes a jiného vybavení - nízká hmotnost

Kompaktní a přitom dostatečně prostorný batoh pro každodenní nošení. Promyšlený design - několik vnitřních menších kapes na drobnosti, MOLLE/PALS pro rozšíření o další kapsy, integrované suché zipy pro zajištění zkrácených popruhů atd. Výborný poměr cena/výkon.

Varianta Adaptive Green
Registrovaný uživatel18. července 2021

Působí velmi kvalitním dojmem, zpracování také výborné. Hlavní ale je že mi perfektně sedí a pohodlně se nosí.

Trochu vadí absence malé vnější kapsy na drobnosti, ale to jsem věděl už při nákupu - takže ok. Navíc vnitřní organizér je docela dobrý...

Jsem přesvědčený že to byla dobrá koupě - poměr kvalita/cena mi přijde OK. Ergonomie za mne parádní.