Relativně nízká cena. Koupeno v akci za 37.298,- Kč. Nehlučný provoz. Kolem domu na jednoduché práce s vozíkem a pro drobné pojížďky kolem domu či po louce pro děti je to OK (louka není pozemní komunikace). Ale jen na opravdu v celku nenáročné použití. Pokud to budete kupovat s tímto vědomím, bez očekávání pracovního stroje, pak OK. Jinak to nekupujte, budete zklamáni. Já zklamán v zásadě nejsem, protože jsem měl reálná očekávání. Štve mne vlastně jen ten "kecafon" viz zápory.
Lze tahat vozík JPJ Forest s.r.o. "Zahrádkář" v momentální ceně 4.999,- Kč (i s "žehličkou"), tedy levněji něž prakticky totožný vozík Hecht HECHT 53080 v ceně 5.490,- Kč (bez "žehličky").
Vážím 105 kg. Jezdím kolem domu, na vozíku vozím trávu, kůru (zahradnické práce), nebo po polní cestě cca 1 km mírně z kopce a zpět (z lesa/do lesa). Reálně najedu 9-13 km na jedno nabití. Bowden voliče H/L hrozil střižením, neboť u motoru nebyl veden v žádné trubičce (reklamací doplněna), ale původně pod ostrým úhlem, kde se dřel. Izolanty osvětlení vylézají z uložení u světel (reklamací nevyřešeno, ale tavná pistole to vyřešila). Brždění bubnovými brzdami jako by nebylo, brzdíte, ale stále jedete, kola nikdy "neflokují" (reklamací neodstraněno, prý odpovídá homologaci, uvidíme na technické za 6 let, pokud stroj přežije).Tažné zařízení přivařeno jen svarem vespod nosné plošky koule ISO 50 mm, z poloviny upadlo (asi studený svar, nepřetěžoval jsem), musel jsem nechat přivařit jak znovu ze spodu, tak nově i z vrchu a plus raději i přivařit další pásovinou (nechtělo se mi reklamovat a měsíc na opravu čekat). To jsou v podstatě prkotiny. Co ale opravdu vadí je, že čtyřkolka hlasitě hlásí zapnutí, vypnutí a různé své stavy, ale i pípá při každém sesednutí, a nejde to nějakým tlačítkem vypnout/odstavit úplně, anebo alespoň hlasitost na nulu ztlumit! Požadavek na "odstřižení kecafonu" nebyl ze strany Hecht akceptován, a to z důvodu snížení bezpečnosti (sice nevím, jak by to bezpečnost ovlivnilo, že to nebude kecat ... ale budiž /troubítko má svůj vlastní reproduktorek/ jak budu mít čas, zkusím to odpojit sám, pokud to nezpůsobí jiné potíže). Ale celkově tedy za průměr spokojen.
Pokud k nákupu přistoupíte s reálnými očekáváními, bude to OK. Je to made in China a není to pracovní stroj! Je to hobby záležitost. Celkově tedy za průměr spokojen.