Topí vydatně pokud hoří bez problému a nedusí se!
Ihned v prvních dnech neskutečně zadehtovaná, musel jsem kvůli nim nově vyvložkovat komín a trochu jej zvednout po první topné sezoně jsem musel vymontovat celý výměník - o jeho reklamované snadné údržbě bych raději nehovořil. S čisícím plátem nešlo kvůli zanesení pohnout. čistil jsem je tři dny ručně různými nástroji ,protože výměník je konstruován tak nešťastně ,že se nedostanete pořádně na očištění vnitřních trubek-válců. Poté jsem jej znovu instaloval zpět do kamen. Nutno každodenně výměník čistit za pomoci uvolnění lehkého ťukání kladivem na tyč čištění ,která se do výměníku šroubuje..Říkal jsem si ,že to nemůže dlouho vydržet -takže po 2 měsících jsem musel protahovat závit. Vydržel pak asi další3 měsíce než se ukroutil a zůstal v čistícím plátu výměníku,ke kterému se ani za prase nedostanu. Výměník opět venku zase čištění pomocí ocelového kartáče nicméně plátem pořádně nehnu dopředu a prodloužený vrták mi bohužel zbytek tyče uvnitř neodvrtá. Není tam vidět tudíž nevím co s tím dál.
Moje zhodnocení je že je to předražený kus šrotu navíc těžkého jejich váha je okolo 200 kg přesně si teď nevzpomenu. A koupit si za 60000 takový zmetek je vyhození peněz. Obyčejná levnější pouze plechová kamna jsou na tom lépe než tahle habaďůra . A dotazy na suchost dřeva nebo vhodnost komínu zanechme . Komín zvednutý a nově vložkován a co se dřeva týče více jak dva roky nařezané a naštípané v jiných kamnech bez problému. Jen u těchto zmetků jednou hoří v pohodě jindy se jim nechce . Co už nechci já je tyhle kamna ani vidět.
Nevyhazujte peníze kupte o polovinu levnější značku a užívejte bezproblémové topení.