Krbová kamna Recenze Haas+Sohn Arktic

Recenze Haas+Sohn Arktic

Krbová kamna Haas+Sohn jsou hřejivým doplňkem moderně zařízených domácností i rekreačních chalup a tradičně pojatých interiérů. Kamna se vyrábí v dvouplášťovém provedení. Vnější plášť kamen může být obložen keramickým obkladem nebo jej tvoří plášť z ocelového plechu opatřený odolnou žáruvzdornou barvou. Regulovatelný tepelný výkon kamen se pohybuje od 1,9 kW do 13 kW dle typu a lze jej jednoduše…

CoVybrat.cz
Hodnocení: 83 %Odborná recenze
CoVybrat.cz

Kamna mají 2 pláště a kombinují jak sálavé tak konvekční vytápění. Konvekční vytápění způsobuje to, že se sice vzduch v místnosti ohřívá pomaleji, ale může vytopit i přilehlé místnosti. Navíc, povrch kamen není tolik rozžhavený, jako u výrobku s jedním pláštěm. Teplý vzduch se do prostoru dostává díky otvorům v horní desce. Sálavého vytápění je dosaženo přes skleněná dvířka, která vzduch ohřívají rychleji.

Více na CoVybrat.cz

Výtečná kamna za překvapivě slušnou cenu

David Jansa24. září 2024

Český výrobce Dostupné náhradní díly Hezky vypadají Sehnal jsem je za krásnou cenu

Horší komunikace s technickou podporou Nedostatečná dokumentace Při zahřívání v nich lupe Konstrukčně nedotažené

Kamna jsem koupi jako použitá asi za 6000Kč. Musel jsem koupit nové sklo a předělat zadní vývod na horní. Pak se objevily problémy s kouřením do místnosti. Zjistil jsem, že deflektor, který měl mít otvory (podle dokumentace) je plná deska a kouř nemá kudy do komína unikat. Pak se ukázalo, že pevná příčka v kouřovodu je hlavní problém a tak jsme ji vyřízl a nahradil ji pohyblivou komínovou klapkou. A pak se ještě špinilo sklo v dolní části, tak jsem desku zasahují zespodu do skla nahradil deskou s žebry (jako to mají jiná kamna). Teď už kamna topí skvěle, ale výrobce fakt prodává polotovar.

Cartprint15. ledna 2024

Rýchla a veľká výhrvnosť

Netesnosť dvierok

Rád čítam kladné hodnotenia tovaru, žiaľ toto moje nebude také. Keď idem kúpiť nový tovar hľadám hodnotenia od druhých aby som bol v obraze preto som si dal tú námahu a čas aby som aj ja pomohol iným v rozhodovaní. Pri krbových kachliach Arktic od HAAS+SOHN uvediem najskôr pozitíva. Rýchlo sa zohrejú a vydajú veľké teplo. Zmestia sa do vnútra naozaj veľké kusy dreva až 55 cm dlhé a aj dosť hrubé lebo bočný otvor je 19x22 cm. Teraz ten väčší priestor pre negatíva. Hneď ako nové išli obe zámky na dvierkach ťažko. Po 2-3 kúreniach však nešli otvoriť, nedalo sa otočiť kľučkou. V zámku oceľový válček sa v oceľovej objímke zapiekol. Zvonka sa s tým nedá nič urobiť je to uzatvorené ako konzerva. Skúšal som to násilím otočiť, až som sa bál, že niečo zlomím. Bočné dvierka sa mi podarilo otvoriť. Predné nešli tak som tam striekal riedky olej WD40 a petrolej. Veľkým násilím až sa čiastočne zámok ohol, sa mi ich tiež podarilo otvoriť. Na bočných dvierkach som zámok rozobral (z vnútornej strany to ide) a namazal mazivom na vysoké teploty a funguje. Predné dvierka som reklamoval, že nech mi pošlú iné, bez skla, ktoré si vymením sám. Poslali však servismana s kompletnými dvierkami, ktoré vymenil. Musel som mu pomôcť lebo mu to moc nešlo. Myslím, že by stačilo aby už vo fabrike zámky namazali alebo ich vyrobili z mosadze. Od nahlásenia to trvalo 4 týždne (vo vykurovacom období) tak si neviem predstaviť domácnosť, ktorá by mala iba tieto kachle. Ja ich mám na chalupe tak som čakal a nekúril. Mal som predtým liatinové Lovre, ktoré som asi veľmi rozkúril, lebo po rokoch vnútorná zábrana postupu dymu a obloženie sa pokrútilo a zábrana sa postupne rozlámala. Tak som chcel nové. Liatinové (jeseň 2022) začínali od 2200 eur tak som sa dal na plechové tieto Arktic, ktoré ma stáli 1100 eur, ale ľutujem. Ďalšie čo sa mi na nich neľúbi: šuflík na popol je veľmi natesno. Kúrim aj drevenými paletami a tam sú klince, ktoré prepadnú cez rošt ale sa aj zachytia v ňom a potom sa šuflík nedá vytiahnuť ani dostať prstami nad. Na predných dvierkach z vnútra sú okraje z poohýbaného plechu odkiaľ sa veľmi zle vymetá popol. Ten je taký zvláštny ako keby mastný, pozliepaný do chuchvalcov. Najväčšia chyba však je, a preto tieto kachle neodporúčam, že netesnia dvierka. Pri zámkoch a pántoch áno, ale na okrajoch vidieť svetlo z ohniska. Zatvorenie-pritlačenie už ďalej nejde kľučkou dotiahnuť. Keď som rôznymi prvkami pozatláčal rohy dvierok tak plne naložené kachle horeli aj 6 hodín ale to bolo komplikované zasa pre otvorenie dvierok. Pri bežnom režime aj keď pozatváram všetky klapky drevo horí ako besné lebo prístup tými netesnosťami je enormný a za 2 hodiny všetko zhorí.

Registrovaný uživatel27. října 2023

Celkem dobře topí Hezký vzhled Praktická boční dvířka Možnost přikládat polena 50x20cm

Velká spotřeba Zakouřování skla Při roztápění v nich lupe Výrobce nechce dát pořádnou dokumentaci Padá popel do předních dvířek a špatně se vybírá Moc se nedají regulovat Při přikládání se musí zavřít sekundární vzduch, jinak kouří Dřevo rychle vyhoří Při přivření sekundárního vzduchu se sklo rychle zašpiní Malý popelník, vynáším po dvou dnech

Potřeboval jsem na chalupu náhradu za kamna Musgraves M8, které jsou na uhlí a dřevo v nich moc nezatopí. Arktic topí celkem dobře, ale dlouho se rozjíždí. Ale když už jedou, mají velkou spotřebu a rychle vyhoří. Takže je chvilku v místnosti vedro a pak zase zima. Čekal jsem výdrž alespoň 5 hodin, ale to nevydrží. Za mě bych je nedoporučil. Za ty peníze nestojí.

Registrovaný uživatel17. prosince 2021

Krbová kamna již používám 4 roky v zimní zahradě. Vyhřejí velký prostor, zatím jsem měnil pouze těsnění ve dveřích, jinak vše funguje bez problémů. Nyní jsem si proto pořídil ty samé do bytu v patře.

Snad jen barva kliky, ale to je věc vkusu. Preferoval bych matně černou.

Registrovaný uživatel29. listopadu 2021

Určitě vaší firmu ráda doporučím.

Eva Vlachová31. prosince 2020

Malá kamna, velká výhřevnost

Není servis , pouze pod tou Jedlovou a za dopravu dáte hrozně moc! Při topení pouze dřevem je to tak na 5 let, pak se dírky, které přivádějí vzduch propálí a co jste ušetřili na ceně kamen, dáte za výměnu kousku plechu. Není to na topení, pouze na občasné topení!

Hezké, pěkně topí, vyhřejí, ale není servis.

Martin Dery28. prosince 2020

Kamna mají buď primární nebo sekundární spalování. A ne primární nebo sekundární přívod spalovacího vzduchu. To je hloupost, co tu výrobce uvádí... A pozor, terciárního spalování neexistuje !!!!!

Obyčejné kamna za moc peněz... nedoporučuji...

Registrovaný uživatel19. prosince 2018

Velka vyhrevnost Prikladani z boku Kompaktni Jednoduche na instalaci, staci pripojit rouru a muze se topit

Nevim o nicem... Jedine, ze musim casto cistit sklo.. Ale to jeste vychytavam, do budoucna to snad bude ok, kazdopadne to je bezne i u ostatnich kamen

Urcite doporucuji, jsou to jiz tretit kamna teto znacky, co nase rodina pouziva a hodnotime je na vybornou. Na chate mame i s plotynkou, ale dle meho nazoru to je zbytecne, stejne clovek vari na varici, protoze kdyz se kamna roztopi, neda se u nich stat:)

Registrovaný uživatel3. ledna 2018

Velká výhřevnost