Dobrá mašinka

Robustní konstrukce
Dostatečný výkon
Sklíčidlo vyměnitelné na Morse kužel
Dostatečná přesnost vrtání
Pro domácí dílnu zcela dostačující
Plastový držák bezpečnostního spínače na krytu řemenic se hned ulomil, ale s tim si člověk poradí.
Dobrá vrtačka do domácí dílny. Než kupovat běžnou levnou nepřesnou stojanovou vrtačka s malým vynonem, se kterou se člověk pak jen trápí, tak toto je dobrá volba.
Překvapivě přesná,tichá vrtačka. Bez vůle,precizně vyrobena.Jsem velice spokojen, kvalita a cena.
Doporučuji všem řemeslníkům.
Kvalita a funkce přiměřené ceně, vše plně funkční
Levnější verze, která je vcelku dobře zpracovaná, plně funkční, pro občasné dílenské nebo domáci použití plně dostačuje. Výhodou je výměna nástroje pomocí kužele MK2. Změna otáček pomocí řemenů je trošku otravná, ale pro profi řešení raději zvoi dražší model s plynulou regulací, nebo řazením pomocí páky.
robustní konstrukce, silný motor, stabilní stoleček, napínání řemenu.
příliš mnoho bezpečnostních spínačů.
Oproti předchozímu Einhellu za téměř stejnou cenu je to krok kupředu. Samozřejmě pro profesionální použití to není, ale pro aktivního kutila je naprosto dostačující. Ještě dodělám chlazení vrtáků pomocí emulze a bude dokonalá.
Kvalitní provedení. Jsem rád, že jsem se pro tento typ rozhodl. Čas ukáže zda to byla správná volba. Zatím jsem použil párkrát.
Vhodné pro domácí dílnu.
Používán velmi často, 2-3 krát týdně
Brzo na podrobnější hodnocení, zatím bez problémů.
- vrtá kolmo
- na 220V slabší
- šroubuje se ke stolu pouze dvěma šrouby - spodní deska málo tuhá
- drážky na T matky neojehleny
Robustní stroj se silným motorem, nedusí se ani při vrtání velkým průměrem.
Jednoduché zařízení - žádná elektronika, široký rozsah otáček řešen pomocí řemenic.
Solidní dílenské provedení.
Vrtačka je dodávána s rychloupínacím sklíčidlem. Sklíčidlo sice vypadá velmi dobře, třeba bude i stejně dobře fungovat. Osobně spíše preferuji sklíčidlo s ozubeným věncem. Nicméně - v případě problémů MK2 kužel by umožnil snadnou záměnu jednoho typu sklíčidla za druhé a tak jsem v pohodě.
Perfektní, bez problému zvládne vrták do železa 22mm a sukovník do tvrdého dřeva 40mm
Masivní a stabilní konstrukce.
Pro hobby použití je to více než luxus :-)
Součástí by mohlo být i osvětlení, ale není problém si jej dobastlit. Jen pozor, na svorkovnici motoru jsou měkké šroubky :-/
Vypínač na krytu řemenu je problematický. Musel jsem jej vycpat papírem, aby byl sepnutý a vrtačka šla zapnout. Do budoucna jej nejspíš odpojím úplně.
Rozhodně doporučuji
Robustní konstrukce