Recenze GRUNDFOS ALPHA2 25-40 180 mm

Čerpadlo Alpha2 má nízkou spotřebu energie. Nabízí také integrovaný průtokoměr. Alpha2 umožňuje širokou škálu provozních režimů a také možnost hydronického vyvážení otopných soustav. Inteligentní režim ovládání se automaticky přizpůsobí požadavkům systému a zvolí nejvhodnější křivku proporcionálního tlaku.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 17 recenzí pomocí Seznam AI

GRUNDFOS ALPHA2 25-40 180 mm je hodnocen jako spolehlivé a úsporné oběhové čerpadlo s automatickým řízením výkonu a tichým chodem. Uživatelé oceňují jeho nízkou spotřebu a jednoduché ovládání. Někteří však upozorňují na riziko selhání elektroniky po záruční době a složitější servis při zaseknutí rotoru.

• Úsporný provoz
  • Tichý chod
  • Automatické řízení výkonu
  • Spolehlivost
  • Jednoduché ovládání
  • Po záruce může dojít k selhání elektroniky
  • Chybí šroub pro uvolnění zaseknutého rotoru
  • Složitější servis při zaseknutí rotoru
  • Nutnost koupě nového čerpadla při poruše elektroniky

Registrovaný uživatel31. prosince 2025

Renomovaný výrobce Standardizované rozměry Snadná vyměna čerpadla Úsporné a tiché Má neuvěřitelně malou spotřebu elektrické energie 4 provozní režimy "Nejčastěji" je provozováno v režimu Autoadapt Je možné nastavit pevné 3 stupně výkonu nebo přepnout na jednu z automatických > čerpadlo si samo řídí výkon Funkce navic "Noční režim" a jiné ... podrobnosti v návodu Oproti levnejsímu modelu je stavěné na o malinko vyšší pracovní teplotu, až 110°C Je tedy vhodnější pro kotle na tuhá paliva LED zobrazovač spotřeby el.energie / množství čerpané kapaliny Lze doplnit o bezdrátový komunikační modul zajištující optimalizaci funkce čerpadla a komunikaci s jinými stejně vybavenými čerpadly, pro lepší funkci hydraulického systému.

Nemá šroub pro snadné uvolnění zaseknutého rotoru turbinky V připadě zaseknutého rotoru čerpadla. Je nutné povolit 4 srouby Rozebrat a ručně rotor pootočením uvolnit (Video návody na Youtube) Kdo šetři na instalaci. Nemá před a za čerpadlem ventily Složitější servis V připadě poruchy elekronické řidíci jednotky čerpadla. Nutno koupit celé nové čerpadlo

Pozorně přečtěte montážní návod k instalaci Jak správně instalovat a nastavit funkci Doporučuji ten podrobnější návod na stránkách výrobce Nešetřit při instalaci. Vždy nainstalovat filtrační jímku (s magnetem) a ventyly před a za čerpadlem pro snadnou údržbu ( Nebo když dojde k zaseknutí a je nutno čerpadlo rozebrat a ručně uvolnit rotor ) Provozuji čerpadlo tak, že čerpe kapalinu smerem dolů . Měl jsem obavu, že bude problém se zavzdušněním Odvzdušnilo se překvapivě samo Koupil jsem ho protože Značkový výrobce, Je stavěné na vyšší teplotu 110°C, Je velmí úsporné To ocení lidé, kteří provozují přes založní zdroj. Prodlouži se funkce při výpadku proudu. LED Zobrazovač je parádní Fičura. Prostě Doporučuji neváhat a koupit.

jaromirhl24. srpna 2025

automaticky provoz,malá spotřeba displej

dobrá koupě

ekomars.briza24. února 2025

spúolehlivost

Pavel Jašek18. prosince 2024

úsporné tiché jednoduché ovládání

Využívám už 5let a bez jediného problému. Funkce autoadapt perfektní.

Registrovaný uživatel12. listopadu 2023

Má režim autoadapt

Registrovaný uživatel7. srpna 2023

Tepelná odolnost. Snadno upravitelná pozice ovládacího panelu.

Po záruce odchází elektronika. Nejdřív jsem měl verzi Alpha 1, pak Alpha 2 (PN 97704990), po pěti letech mám tedy opět tu samou novou Alphu 2. Snad už vydrží déle, protože jinak je to dost drahý špás.

Registrovaný uživatel10. ledna 2023

náhrada za starší čerpadlo - zatím dobré - 1 měsíc od montáže

Registrovaný uživatel13. listopadu 2022

Zatím jede bez problému, takže velká spokojenost

Registrovaný uživatel1. listopadu 2022

Som s nim spokojný

Registrovaný uživatel23. října 2021

Tiché

Registrovaný uživatel18. září 2021

vcelku dobré. Nemá chybu.

Registrovaný uživatel25. března 2021

Oběhové čerpadlo Grundfos,je už moje druhé čerpadlo se kterým jsem moc spokojen. Hlavně se jedná o velice úsporné čerpadlo.

Za mě nejlepší oběhové čerpadlo na trhu.

Registrovaný uživatel24. prosince 2020

nižší spotřeba elektřiny ,čerpadlo máme zapojené u kotle na uhlíjsme

jsme s ním spokojeni

Registrovaný uživatel12. října 2020

spolehlivý a cenově super. mám ho úplně všude. klasická vodárna vyžaduje údržbu a toto nikoliv. Doporučuji.

nemám nic co bych vytknul

rozhodně doporučuji

Registrovaný uživatel2. června 2020