Recenze Gigabyte GeForce RTX 5060 Ti Gaming OC 16 GB (GV-N506TGAMING OC-16GD)

Grafická karta Gigabyte GeForce RTX 5060 Ti Gaming OC 16 GB, kterou představuje výrobce Gigabyte, je určena pro náročné uživatele, kteří vyžadují vysoký výkon nejen při hraní her, ale i při tvorbě multimediálního obsahu. Tato karta využívá nejnovější architekturu NVIDIA Blackwell a nabízí 16 GB paměti GDDR7, což zajistí dostatečný prostor pro i nejnáročnější grafické úlohy. Díky široké sběrnici o…

vitambroz30. května 2026

16gb vram. Tichá karta. Proto jsem vzal verzi se třemi ventilátory. Je tichá i při maximální zátěži. Ventilátory skříně jsou hlučnější- ty od výrobce bedny. Budu měnit ventilátory skříně za tišší, aby byl klid. Kartu musím doporučit. Při stavbě nového PC bylo ticho jako jeden z důležitých parametrů pro mě, a tato karta to plní na jedničku. Výkon ve hrách je dostatečný na 2k. Například Shadow of the tomb raider určitě pojede na strop okolo 120- 140 fps i s Ray tracingem. Je to jen odhad, protože mě to jede 100- 135fps a to i na plné i nízké nastavení. Čili mě brzdí procesor, jinak by to bylo více na nízké nastavení, než na maximum. Karta má na 2k výkonu dostatek dle mého soudu a je krásně tichá

radim7. února 2026

tichý provoz adekvátní výkon dostatek paměti i s výhledem do budoucna

lhotsky.ondrej31. ledna 2026

Kvalitní chlazení (+ 3 ventilátory) PCIe (5.0) pevné uchycení do motherboard skrze plotučný fyzický slot x16 pro zajistění a zacvaknutí v zámku slotu (místo zmrzačených krátkých x8 u levných verzí) Napájení - klasika 1x 8-pin (požadováno) Sestavu zvládne i 650W zdroj GDDR7 16GB OC verze Zvýšená frekvence na 2647 MHz Bonus jsou malé rozměry karty Nvidia karta- tzn. Podpora LM studio- funkční lokalní Ai

Data skrze Pcie jen x8 Šířka sběrnice pouze 128-Bit

Tato karta byla zakoupena jestě za 13 tisíc pro starší PC s AM4 B550m Asus Tuf gaming wifi2 s 16-jádrem AMD Ryzen 9 (5950x) na ne zcela typické využití- rozjezd lokální Ai v LM studiu- karta dokáže plně rozhýbat modely i o velikosti 22 až 24B. Konkrétně tam nyní provozuji Mistral small 24B instruct Q4_K_M. (Plná podpora Češtiny) Bezpečně se na kartu vejde a využívá tak s rezervou těch 16GB vram. Oceňuji především kvalitní chlazení a standardní napájení skrze 1x 8pin, který podporuje můj zdroj v pc. Negativa jsou pouze PCIe x8 a 128Bit ale to je daň za cenu/výkon u nižší modelové řady.

jan.nachazel27. ledna 2026

Skvělý poměr cena/výkon 3 větráky pro tišší chod Možnost taktování 16 GB RAM

Doporučuji, skvělá karta pro všechny aktuální hry.