Cyklosvítilna Recenze Garmin Varia Radar RTL515 zadní

Recenze Garmin Varia Radar RTL515 zadní

Zpětný cyklistický radar Garmin Varia Radar RTL515 s červeným zadním světlem se svítivostí až 65 lm poskytuje vizuální a zvuková upozornění na vozidla přibližující se zezadu, a to až na vzdálenost 140 metrů. Zároveň svým velmi jasným červeným světlem s dostatečným předstihem upozorní řidiče vozidel na cyklistu před nimi. Za denního světla je vidět na vzdálenost až 1,6 km a úhel svitu je v rozsahu…

josefcep30. října 2025

Super,spokojenost

Skoro žádné.

andrea.kabriel19. září 2025

skvela vec na silnicku... spoji se jak s Edge, tak s hodinkama, nebo s aplikaci na telefonu... a vite, co se deje za vami...

uz jsem jeden ztratila... a bohuzel, i kdyz vim presne kde, nenasla jsem ho. mohl by mit v sobe cip na posledni polohu... nebo tak neco. nebo by mohl mit zvuk, kterym by se dal "prozvonit" jako telefon hodinkami...:-)

je to proste dobra vec

Jaroslav Hocek18. září 2025

Intenzita a dosah světla je super

Vzdálenost upozornění na blížící se automobil nebo i na blížícího rychlejšího cyklistu je skvělá. Doplnil bych barevné diody podle zvoleného režimu

pesek8. září 2025

Dělá to, co se od toho čeká.

Drahý. Nutnost stáhnout do telefonu další aplikaci, tzn. pokud máte tlačítkovej telefon, máte pouze drahou blikačku.

jen.marek29. srpna 2025

Absolutně nepostradatelný pomocník.Člověk se nemusí furt otáčet.

Jindřich K26. srpna 2025

Super blikačka, předjíždějící řidiče intenzivním rozblikáním oddálí na leckdy více nežli 1,5 metrů.

Jezdím na horském kole napříč republikou natěžko, přes brašny, či odpruženou sedlovku, není blikačka vidět. Taktéž ta pidigumička co to drží, je dost slabá. Doporučuji přidat ještě jednu dolů a tuto na jedné straně přichytit drátkem, protože snadno vyletí neznámo kam a jen tak se nesežene.

Blikačku nelze pri jízdě s brašnami na sedlovce použit, dal jsem ji pod velkoplošné zrcátko, které všem doporučuji. Nepotřebuji aplikaci, vidím i stovky metrů za sebe, vidím kolik jede aut, kdy mě začnou předjíždět, odstup, přečtu i SPZ atd. Blikačku takto umístěnou mohu navíc za jízdy kdykoli zapnout a vypnout. Navíc ji mám pod přímým dohledem a vidím jak se na předjíždějící vozidla parádně rozbliká.

jena.bouda28. července 2025

výdrž cca 200 km, super že se dá v kombinaci s garmin 530 vypnout zvuk a jen vizuálně radar funguje. hlásí spolehlivě.

občas to některý auto nechytne, takže nespoléhat se 100%, ale za mne dobrá včasná indikace

rajalten12. července 2025

Hodně usnadní jízdu městem, hlavně při odbočování vlevo. Ale stejně se raději ještě ujistěte.

Jezdím na delší dobu, nabíjím obden.

Dlouho jsem odolával, až když cena klesla na přijatelnou výši jsem zakoupil.

Michal9. července 2025

Výrazný prvek pasivní bezpečnosti.

Nelze zjistit aktuální stav nabití, resp. nenašel jsem.

Doporučuji všem cyklistům!

sek.radek8. června 2025

Používám s hodinkami Garmin 7x silné zadní světlo, společně s radarem

zobrazení na hodinkách není tak výrazné (velice zjednodušené).

1984fta4. června 2025

Finguje velmi dobře, jsem vidět, jednoduché používání, dlouhá vydrž, když je zapnuta apka na mobilu ukazuje auta jak má.

Propojení např.s vibrací na Apple Watch, možnost apky na pozadí pri používání map by bylo fajn.

Celkově super výrobek, možná vy se dal v rámci IT vyladit při využití ne jen při otevřené apce.

mbalak31. května 2025

Držák na kolo

bruzickova25. května 2025

Upozorňuje i na hodinkách na auto a kolo .

josefvosyka19. května 2025

Skvělý radar za rozumnou cenu.

svanda6313. května 2025

zvýšení bezpečnosti jízdy na kole

uchycení na sedlovku

koukalpetr18. května 2025

Naprosto super

krnavek7. května 2025

Bez zbytečného otáčení mi hlídá blížící se další účastníky silničního provozu. Sám jsem velice dobře vidět i na velkou vzdálenost, a to zvyšuje moji osobní bezpečnost. Používám ho při každém výjezdu na silnici, do lesa to nepotřebuji.

wohanka6. května 2025

garmin

uchycení na sedlovou trubku std. průměru gumičkou je zoufalé s ohledem na celkovou cenu produktu a na to, že uvedený bazmek lze koupit v Číně na Ali za cca <<$10

očekávanou dokonalost kazí detaily

jabaques28. dubna 2025

Po delším používání se někdy říkám, jak jsem v minulosti mohl bez radaru jezdit?

Velmi praktický pomocník, ale opravdu jen pomocník. Rozhodnutí děláte sami.

Libor30. března 2025

Bezproblémová funkce Spárování Informace o blížícím se autě, motorce i kole v předstihu. Viditelnost blikačky.

nemá USB C konektor. Vyšší cena oproti konkurenci.

Funguje bez problémů i s cyklocomputery jiných výrobců, na delší rovině informuje s velkým předstihem o blížících se autech ale i cyklistech, kteří jsou rychlejší. Montáž jednoduchá, drží dobře, v balení adaptéry na uchycení různých profilů sedlovky. Škoda že není s USB C konektorem pro připojení nabíjecího kabelu.