-výškoměr, který je však potřeba často ručně kalibrovat jednoduchým zadáním akt. nadmořské výšky
-barometr, ten vypadá přesně a máte možnost časové volby zobrazení grafu
-měření vzdálenosti-přesná
-odolnost hodinek
-volba vzhledu hodinek co chcete mít za údaje na hlavním displeji
-čitelný display, ve dne není potřeba přisvícení
-propojení s pc (nepoužívám chytrý telefon), Garmin mají pěkné stránky, slušné grafy, jen se stačí registrovat a máte přehled nad všema Vašema aktivitama
-výdrž baterie
-gps navádění k cíli, které sice moc nevyužiji, ale co kdyby byla potřeba?
-kompas
-Měření tepu ze zápěstí je přesnější jen když máte ruku v naprostém klidu, jinak zapomeňte na přesnost při aktivitách. Čím více s rukou hýbete, tím vyšší máte tep - podotýkám hodinky mám pevně dotažené (př. sedím, mám tep okolo 50, listuji rychleji v časáku a šup je tam přes 80). Na aktivity si určitě dokupte hrudní pás, který je pohodlný a přesný, je to bohužel dražší záležitost která se pro sportovce ale vyplatí.
-Monitoring spánku, nejdříve jsem se tomu snažil věřit když jsem je nosil celý den, ale zklamalo. Dáte si hodinky hodinu před spánkem ale vyhodnotí Vám to spánek už třeba o tři hodiny dříve a kolikrát si jdete k ránu odskočit, tak Vám to vyhodnotí že už vstáváte i když pak ještě na dvě tři hodiny ulehnete.. Věřím tam jen tepu, bo jste v klidu a tak nějak při přeměření to odpovídá.
-Měření vzdálenosti je naštěstí přesné ale údaje o rychlosti má citelné zpoždění, ale u běhu a chůze je pro mě důležitá průměrná rychlost a zdolaná vzdálenost, takže to překousnu. A na kole stejně vozíte tacho, kde to je nejpřesnější.
-To podobné je i s převýšením. Na kratší vzdálenost mi to vyhodnotilo převýšení asi 95m, kdežto při měření na mapách mi ukázalo okolo 60m. Pokud by 30-40% odchylka byla i u dlouhého tréninku s např 1000m převýšením, byl by údaj na hodinkách nepoužitelný.
Sžití s hodinkami napůl. Zpočátku byla radost, teď se učím je brát tak, že za tu cenu nemůžu mít všechno přesné. Těším se s nima hlavně na hodně dlouhé tůry, kde využiji zdolanou vzdálenost, aktuální nadm. výšku a barometr. U běhu a kola na monitoring tepu z hrudi, aktuální výšku a zdolanou vzdálenost. Je fajn že se nemusím tolik bát, že se mi mechanicky rozbijí, v dnešní době je spousta věcí forových, tyhle hodinky mají něco snést :-)