Literární biografie Recenze František Vladimír Lorenc: Svědectví o životě a díle neobyčejného člověka - Vlastimil Novobilský (2017, brožovaná)

František Vladimír Lorenc (1872-1957) patří k našim význačným rodákům, kteří jsou ve své vlasti téměř zapomenuti. Už v mládí projevoval velké vlohy pro jazyky, politicky se angažoval, a protože mu hrozilo vězení a tříletá služba v rakousko-uherské armádě, emigroval jako mladík do Brazílie (1893). Usídlil se v jejím nejjižnějším státu Rio Grande do Sul, ve vesnici Dom Feliciano. Byl farmářem,…

2 recenze

Registrovaný uživatel16. července 2022

Velmi hezky zpracované téma o člověku, který by mohl být mým pradědečkem (1872-1957), doporučuji si přečíst. Poznáte neobyčejného člověka, jeho život.

Určitě doporučuji !!!