Recenze Fieldmann FZF 4030-E

Recenze Fieldmann FZF 4030-E

Vždy efektivní práci při údržbě pozemku, zaručí zahradní vysavač Fieldmann FZF 4030-E o příkonu až 3 000 W. Fieldmann FZF 4030-E disponuje funkcemi vysávání, foukání a drcení. V režimu vysávání a drcení je odpad jímán do 45 l sběrného vaku. Pohodlnou práci vám pak zaručí přítomnost praktického vodicího kolečka a nastavitelného popruhu.

Registrovaný uživatel15. prosince 2025

uchycení vaku na listí

biskovaj25. listopadu 2025

Lehká manipulace+ kolečka

Obtížné uchycení pytle, navíc z plastu, takže se obávám, že se brzy ulomí.

Kateřina17. listopadu 2025

když je listí suché, tak to bere hezky a ani se moc neucpává a během chvilky je pytel plný nadrceného listí..

když je ale vlhčí listí nebo toho vcucne moc najednou, hrozně rychle se to ucpe a musí se to pak vyšťourat z tubusu (třeba těma hráběma - ale hodila by se k tomu nějaká tyčka s háčkem na konci).. občas se odvod do pytle také ucpal, ale někdy stačilo párkrát zavřít a otevřít páčku a uvolnilo se to.. popruh na rameno je k ničemu - kdyby šlo o nějaký přes rameno (křížem přes tělo), mělo by to mnohem lepší oporu.. takto stále sklouzává a ve výsledku to stejně držím jen rukama.. když držím fukar na pravé straně, tak se při pohybu často otřu o páku a částečně mi to změní způsob foukání/saní.. bylo by fajn, kdyby v jedné nebo druhé poloze byla páka zachycená a nešla tak snadno přehodit.. pytel se mi nasazuje dost ztuha - chápu, že nemůže jen tak vypadnout a má něco udržet, ale obě části k přichycení jsou za mě docela tuhé a musím vyvinout větší sílu, aby to zaklaplo.. přijde mi, že je stále jednodušší listí shrabat a naložit na kolečko.. u tohoto je hlavní výhoda, že to to listí nadrtí.. jinak nepoužívám jiný než nejvyšší výkon

winterovaew17. listopadu 2025

S nakupem jsem spokojená

ilonachladek11. listopadu 2025

Fukar fouká skvěle

Vysávání slabší,vlhčí listí špatně vysává

ranc.lony3. listopadu 2025

Zatím dobrý

Pro dvoumetrovou osobu krátký popruh

dksirova31. října 2025

Rychlost sběru Pojezd koleček super super vak na drcené listí,

petr.koliska23. října 2025

bohužel výkon vůbec neodpovídá

maximálně na odfoukání listí z chodníku ...tento výrobek zklamal

stryalovaeva20. října 2025

Dobrý pomocník.

sevli23. září 2025

zatím jsem jen vyzkoušela na sbírání listí . Přístroj je trochu hlučnější, ale jinak vše v pořádku funguje.

trechova.k7. dubna 2025

Dobrý výkon - na foukání velmi vysoký, na sání je výkon slabší, vlhké listí nasaje jen když se hubice postaví přímo nad něj. Jinak suché listí bez problémů, dokonce nasává i malé kamínky a hlínu.

krátký popruh přes rameno, ale dá se nahradit jiným delším

eva4723. března 2025

Potřebný výrobek na zahradu,celkem lehký.

Zatím jen sestavený,ještě nepoužitý.

zmrokytka19. prosince 2024

je to dříč a držák

neshledal jsem žádný zápor

perfektní produkt

ondrej.spelda29. listopadu 2024

Cena. Pytel se zipem dole pro jednodušší vysypávání. Vejde se do pytle celkem hodně. Regulace výkonu i když jsem ji stejně moc neměnil.

Velmi neergonomické, špatně se to drží zároveň s držením tlačítka pro běh, brzy bolí celá ruka, hodně nepohodlné už během krátkého použití. Nedovedu si představit to používat třeba hodinu. Mě stacilo i jen pár minut a ruka celá bolí z nepřirozené polohy a stálého držení tlačítka. Není možné zacvaknout spouštěcí tlačítko, aby se nemuselo stále držet. Velmi krátký popruh, spíše jen na pověšení.

Suché listy z dobře přístupného místa to vysaje celkem v pohodě. Pokud máte listí trochu "zaseknuté" mezi kameny v okrasné zahradě, což je běžné, tak těm se moc do vysavače už nechce a musíte s vysavačem okolo cloumat, aby list povolil, nebo ho vytáhnou. Regulace jo skoro k ničemu, zase takový vykon to nemá, aby se musel regulovat, ale samozřejmě lepší když ji to má. Pro mě velká tragédie je držení. Během pár minut ruka ztvrdlá, bolí a musím to neustále přehazovat z jedné ruky do druhé. Kdyby se dalo alespoň tlačítko zaaretovat, aby se nemuselo stále držet, ale to nejde. Dobrý je zip na pytli, takže netřeba pytel sundávat. Vejde se toho tam relativně dost, ale pak to samozřejmě celé těžkne, takže ruka bolí ještě více. Na běžně vysatí bordelu či listí z dlažby apod., ne dlouhé vysávání z hůře dostupných míst, ještě OK. Ale na větší vysávání a větší objem listí by to byla pro mě rozhodně tragédie a zvolil bych něco lepšího. Naštěstí toho listí moc nemáme. Používat to na zahradě plné listí více jak hodinu musí být už slušná šichta pro ruce. Se strunovkou, ktera se drží obdobně, takový problém rozhodně nemám, takže mě to u tohoto stroje docela překvapilo. Se strunovkou sekám klidně hodinu a více a tak strašně mě ruce tedy rozhodně nebolí. Jehličky z tují to vysaje z nevysoké trávy, ale průměr trubky je mnohem menší než záběr sekačky, takže je to na mnohem déle a je lepší je vzít sekačkou. Popruh je tak na pověšení. Myslel jsem si, že uleví trochu rukám, když bude kolem krku, ale je krátký a dobrý tak akorát na uškrcení. Nižší cena je na výrobku znát, ale ne zase tak moc. Mě se při vysávání dost i prášilo okolo, i když byl pytel nasazen správně. Dýcháte tak stále prach. Znovu bych si výrobek asi už nekoupil.

ivanasakslova18. listopadu 2024

Výkon produktu 5 rychlostí

cechovajitus18. listopadu 2024

Dobře fouká i drt8.

Šikovný pomocník pro zahradu.

matusua9. listopadu 2024

Vyzkoušeno, perfektní práce.

svatavane7. října 2024

zatím nemůžu hodnotit, mám vysavač s rukavicemi jako dárek

Registrovaný uživatel7. září 2024

Lehký, pracant.

Registrovaný uživatel4. září 2024

lehké doruky, snadná manipulace

mám elektrický, asi jsem na zimní rozmetání sněhu měla vzít aku...tak třeba příště