Tento proslulý kmen spodních kvasnic pocházející z institutu z německého Weihenstephanu je používaný v pivovarském průmyslu prakticky celosvětově. Jsou vhodné pro ležáky a piva plzeňského typu. SafLager W-34/70 produkují piva s vyváženými florálně ovocnými aromaty s čistou chutí a vysokou pitelností. FERMENTACE: optimálně 12-15°C DÁVKOVÁNÍ: 80-120 g/hl pro kvašení při 12°C – 15°C => 11,5g na…
Informace o Fermentis Saflager W-34/70 kvasnice sušené spodní 11,5 g
Popis
Tento proslulý kmen spodních kvasnic pocházející z institutu z německého Weihenstephanu je používaný v pivovarském průmyslu prakticky celosvětově. Jsou vhodné pro ležáky a piva plzeňského typu. SafLager W-34/70 produkují piva s vyváženými florálně ovocnými aromaty s čistou chutí a vysokou pitelností. FERMENTACE: optimálně 12-15°C DÁVKOVÁNÍ: 80-120 g/hl pro kvašení při 12°C – 15°C => 11,5g na 20-30lZvyšte dávkování pro kvašení při teplotách nižších než 12°C až na 200-300 g/hl při 9°C. SEDIMENTACE: rychlá BALENÍ: 11,5g INSTRUKCE PRO REHYDRATACI:Vsypte kvasnice do sterilní vody nebo mladiny o minimální váze 10krát vyšší než váha samotných kvasnic. Teplota této vody nebo mladiny pro rehydrataci by se měla pohybovat mezi 21-25°C. Tuto směs šetrně promíchejte a nechejte takto kvasnice 15 až 30 minut odpočinout. Poté pozvolna promíchávejte po dobu 30 minut a takto vzniklou krémovou směs potom nadávkujte do mladiny.Alternativou k výše uvedenému je možnost suché kvasnice přímo dávkovat do mladiny, pokud však nepřekročí její teplota 20°C. Postupně vsypávejte suché kvasnice do mladiny, tak aby pokryly rovnoměrně celý povrch mladiny, aby nedošlo k vytvoření shluků. Počkejte 30 minut, poté promíchejte mladinu provzdušňováním popř. dodáváním další mladiny.