řezačka na dlažbu Recenze FERM FTZ-900N

Recenze FERM FTZ-900N

Přenosná řezačka obkladů, určená k řezání keramických či hliněných dlažeb a obkladů v podmínkách domácích dílen, chat, chalup apod. Plynulé naklápění pracovního stolu je s aretací zvolené polohy.

Registrovaný uživatel1. října 2023

Vysoký prořez (41mm max.), chlazení vodou, pro občasné použití ideální řezačka

při přesném dodržování pokynů jsem zatím žádné neregistroval

koupeno prvotně na řezání betonových dlaždic 25mm (se zaobleným krajem 40mm), po konzultaci s prodejcem dokoupen 200mm diamantový kotouč na beton, s příložníkem perfektní ostrý řez.

Registrovaný uživatel20. listopadu 2022

Na keramické obklady je k ničemu, totálně odštípaný řez.

Registrovaný uživatel20. března 2022

Poměrně přesný řez. Opravdu bezprašné.

Horší kotouč, štípe konce, hodně nečistoty okolo a pod pracovním stolem.

Registrovaný uživatel11. listopadu 2021

Výkonný motor, při řezání silnějších prvků (u mě beton. obklad tloušťky cca 2,5 cm a délky asi 40 cm) se nezpomaloval. Při sejmutí krytu kotouče a dostatečné opatrnosti, lze řezat delší prvky. Dodaný kotouč v mém případě řezy zvládal, nicméně při použití patrně nějakého profi kotouče, který by ale v některých případech i přesáhl cenu celého stroje, by řezání bylo ještě lepší, ale zkušenost nemám. Pokud kotouč odštipoval okraje, řezal jsem lícem dolů a bylo to o poznání lepší.

Všude při řezání stříká a teče voda, která se nevrací zpět do nádoby a je nutno často dolévat. To vše je ale u strojů tohoto typu asi běžné a normální, tedy není závadou. Musel jsem přidat jinou podložku u šroubů na aretaci vodícího ramínka, aby se u mého stroje nehýbalo, pak již ok.

Pro běžného uživatele, či kutila z mého pohledu dostačující, avšak zkušenosti s jinými, či profi stroji nemám. Též nejsem profesionál v oboru. Vše věc názoru.

Registrovaný uživatel2. května 2021

Řezání desek 17mm 90x45 cm OK. Musel jsem zvětšit stůl