Pivovarský cukroměr pro měření mladiny rozsah 0-30%. varianta cukroměru bez teploměru Měření je nejpřesnější při teplotě měřené kapaliny 20 °C. Tekutinu nalijeme do odměřeného válce, který by měl být vyšší než cukroměr. Cukroměř vložíme do měřené kapaliny aby se volně ohyboval, po zklidnění vidíme naměřenou hodnotu na cukroměru v místě hladiny měřené tekutiny.
Pivovarský cukroměr pro měření mladiny rozsah 0-30%. varianta cukroměru bez teploměru Měření je nejpřesnější při teplotě měřené kapaliny 20 °C. Tekutinu nalijeme do odměřeného válce, který by měl být vyšší než cukroměr. Cukroměř vložíme do měřené kapaliny aby se volně ohyboval, po zklidnění vidíme naměřenou hodnotu na cukroměru v místě hladiny měřené tekutiny.