Literární biografie Recenze Epištoly o elitách a lidu - Vlastimil Vondruška

Recenze Epištoly o elitách a lidu - Vlastimil Vondruška

Volné pokračování úspěšné knihy Breviář pozitivní anarchie, která podrobně rozebírala nejrůznější problémy současnosti. Jim se věnuje i nový titul, ale tentokrát z pohledu dvou odlišných vrstev – elity a lidu. Autor uvádí titul slovy: „Elitu chápu jako skupinu lidí, která díky svému mocenskému postavení určuje běh života lidu. Za to požívá jistou úctu a obživu.

Registrovaný uživatel3. října 2021

Styl p. Vondrušky je čtivý a velmi mi imponuje. Mám několik knih jmenovaného a jsem s ním velmi spokojen.

Čtěte.

Registrovaný uživatel28. dubna 2021

Byla jsem zvědavá, jak to tento výborný spisovatel a historik pojme. Četla jsem i jiné jeho historické knihy. Nezklamal mě. Přesně vyjádřil pro někoho složité téma: sociologie a to, čím se tam zabývá, platí i dnes. Vždy, když potřebuji osvěžit si paměť z hlediska sociologie.

Doporučuji všem, kdo se zajímá o historii a sociologii.

Registrovaný uživatel10. ledna 2021

Slušný a korektní pohled na naši dobu a elity.

Záporem jsou právě ty klady,můj názor na elity je mnohem tvrdší a kritičtější.Já se ovšem nevyjadřuji písemně na rozdíl od p.Vondrušky.

Registrovaný uživatel6. listopadu 2020

Pro mne není zajímavá.

Nejhorší výtvor, který jsem od autora četla.

Registrovaný uživatel28. února 2020

Je to bezvadné čtení.

Registrovaný uživatel5. ledna 2020

poutavé a zajímavé čtení

místy trochu suchopárné, takový poutavější průvodce sociologií

Není to špatny, ale na Breviář pozitivní anarchie to nemá

Registrovaný uživatel16. října 2019

Naprosto skvělá kniha, bezkonkurenční!

Registrovaný uživatel4. června 2019

Tento produkt jsem si vybrala na doporučení kamarádky, se kterou jsem mluvila o historických detektivkách a epopejích pana Vondrušky, které mě přímo nadchly. Epištoly zatím nemám dočtené, ale zatím musím říct, že jsou psány velmi zajímavou formou, která mě skutečně zaujala a hlavní vlastností knihy je podle mého názoru to, že populární formou vysvětluje některé pojmy z politické kultury společnosti a vysvětluje je na příkladech, čímž pro někoho nezáživné pojmy nabývají zajímavého obsahu a jsou pochopitelné.

Žádná zvláštní očekávání jsem neměla, ale zápory jsem zatím nenašla.

Pro mne opět kniha, která má svou cenu, je psána poutavě a osvětluje některé nezáživné pojmy záživným a pochopitelným způsobem.