Na DNU jedině Enzycol.nechci dělat reklamu ale tento přípravek perfektně zabral.Beru Enzycol již 6 balení a to 1x tabletku ráno nalačno preventivně.přestal jsem brát Milurit a jiné přípravky na DNU které Vás nutily pořád k močení.Od té doby co užívám Enzycol Strong tak jsem ještě neměl záchvat DNY.a ustoupily i bolesti v kloubech a po uraze na lyžích v kolenu a ramenu.
Samozřejmě nejím jídlo které dnu vyvolává-uplně jsem zrušil vnitřnosti!sardinky a šproty-ty vyvolají záchvat DNY vždy!(můžu ale sledě v rajčatové a jiné omáčce max1x týdně)a omezte maximálně červené maso-hlavně vepřové!(Můžete v omezeném množstí 150g za týden=1x řízeček neuškodí-ale kuřecí ho nahradí .Hlavně zrušte všechny luštěniny v jídelničku-já uplně vyškrtl a je klid.Jinak jím upně všechno ale nepřežírám se a pivko 2 Ks neuškodí co druhý den.Hlavně se vyhýbejte barevnému alkoholu!! Vodka a Slivovička při vyjímečné oslavě neuškodí.Vždy zapíjet dostatečně vodou.
Každý kdo má dnu by měl pít byliné čaje-máta,kopřivový aj.-nesladit!a popř.citronovou vodu(tu můžu tak v létě) a pít min 1,5 litrů.