Kompatibilní se širokou škálou měničů
Poměr ceny a kvality
Vybíjecí proudy
Firmware nelze updatovat vzdáleně
Toto shrnutí je reakce na recenzi Radu5647: S bateriemi Dyness pracujeme již od r. 2021 a rád bych uvedl některé věci v recenzi na pravou míru. Předpokládáme, že se jedná o koncového uživatele. Výpočet SoC se vypočítává různou metodou. Existuje metoda Kalmanova filtru, Colombova počítání nebo metoda napěťového překladu. Tyto metody se liší složitostí a přesností. Baterie Dyness vzhledem ke svému používání (FVE) předpokládá jednou za čas (alespoň jednou za dva týdny) nabití do 100%, aby měla kalibrační bod. Jinak se odchylka začne zvětšovat. BMS pak může při poklesu vnitřního napětí zareagovat odpojením baterie, aby ji ochránila a zabránila podbití. Nicméně v našich podnebných podmínkách, konkrétně v zimě, kdy nemusí dostatečně dlouho svítit slunce, může toto být problém. Nicméně s touto situací je potřeba počítat už v designu celé FVE a použitím vhodných nástrojů technologie. Jako je "DoD (Depth of Discharge) holding "u měniče, případně funkcí "force charge". Vše je tedy o umu dané instalační firmy. Data a diagnostiku lze z baterie vyčítat pomocí CAN card, ale je to opět záležitost pro zkušené techniky. My jsme s bateriemi spokojeni a servis od výrobce bývá velmi rychlý.