Vypadá dobře a když funguje tak naprosto v pohodě!
Po šesti letech provozu jsem musel měnit tepelnou pojistku (asi 400,-Kč, budiž). Po sedmi odešla elektronika (asi 4500,-Kč a doporučení od opraváře, podotýkám, že kamaráda, vyměnit zrovna i topné těleso za asi 1000,-Kč a anodu asi 600,-Kč) a tak jsem zvolil variantu nového bojleru. Bylo mi také sděleno, že i když jsou Dražice špička v tomto oboru, tak životnost takového bojleru je 7 až 8 let! A to je hodně málo. Měli jsme starý bojler Tatramat a fungoval 25 let bez problémů (jak začal ohřívat pomaleji, vypustil se a vyčistil od vodního kamene a jel zase v pohodě dál). Když chcete servis po výrobci, tak vás odkážou ať si najdete jejich servisáka a ten vás v klidu pošle někam, že se mu neoplatí někam jezdit opravovat bojler (zkusil jsem dva, výsledek stejný a stačilo mi to)!
Je to poměrně složitá situace, když už máte připojení vody k tomuto bojleru, vymýšlet jiný a shánět zase instalatéra. Takže i přes blbou zkušenost půjdeme zase do tohoto bojleru a budeme pomalu šetřit na další za sedm až osm let! :-(