Recenze DOLMAR PS-420 SC

Startování bez námahy Primer. Stisknutím Primeru dojde k doplnění paliva do karburátoru a jednoduchému nastartování motoru během několika zatažení startovací šňůrou. Snadné startování - velmi jednoduché startování pomocí nového Quicksystému. Robustní motor - motor vyrobený ze slitiny hořčíku jako záruka spolehlivosti a dlouhé životnosti.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 11 recenzí pomocí Seznam AI

DOLMAR PS-420 SC je pila s dobrým výkonem a kvalitním zpracováním, která se vyznačuje snadným startováním a lehkou konstrukcí. Vhodná je pro běžné i náročnější použití, avšak někteří uživatelé zmiňují problémy s mazáním řetězu a dostupností servisu. Celkově se jedná o spolehlivý nástroj za rozumnou cenu.

• Dobře startuje
  • Kvalitní výkon a zpracování
  • Dostatečný výkon pro běžné i náročnější použití
  • Silná a lehká konstrukce
  • Tři stupně mazání řetězu
  • Málo maže řetěz
  • Těžší do ruky
  • Rychleji se tupí řetěz při intenzivním používání
  • Balení lišty do papíru způsobuje komplikace při vybalování
  • Špatně dostupný značkový servis

Registrovaný uživatel18. června 2023

Absolutně top pila ve své třídě. Po 7 letech jsem měnil hnací kolečko za prstýnek, lišty a řetězy. Dělám ročně 300 kubíků dřeva, napůl úvazek k obci. Pila má všechno za výbornou cenu. Po záběhu jsem byl s pilou u maníka, který Dolmaru rozumí. Pilu seřídil tak, že v teplotách nad 15 stupňů nemusím zapínat sytič. Toto jsem u nikoho neviděl, pila startuje vždy napoprvé.

Dobré věci končí, přichází spotřebák, zboží, co ani nejde opravit za rozumnou cenu a samý plast.

Super pila.

Registrovaný uživatel26. května 2023

Lehká, silná, dobře startuje, jde rychle do otáček. 3 stupně mazání řetězu.

Oproti mojí elektrické Narexce se rychleji tupí řetěz. Může to být kratší lištou i rychlejším posuvem řetězu.

Pokácel a nařezal jsem s ní dvě velké třešně z náletu a 3 střední smrky. Že začátku to řezalo jak máslo, ke konci už trochu hůř ale pořád dobře. Jsem s ní spokojen.

Registrovaný uživatel28. dubna 2022

Kvalitní výkon, dost silná pro občasnou práci v lese. Rychlé a bezproblémové startování.

Trošku těžší do ruky, trošku více kovově "drnčí".

Za dobré peníze slušná kvalita. Zatím vše OK a tedy zatím spokojenost.

Registrovaný uživatel3. dubna 2022

Oproti mé původní pile oceňuji vyšší výkon motoru. Pila lehce se dá nastartovat. Kupoval jsem taktéž na základě recenzí a můžu zatím asi po deseti hodinách práce s pilou dát kladné hodnocení taky.

Za tu krátkou dobu používání nevím.

Můj názor je že pila je vhodná na případnou těžbu palivového dříví pro domácnost .

Registrovaný uživatel27. března 2022

Použil jsem zatím krátce. Zdá se to být opravdu dobrá pila, k funkci nemám žádné výhrady. Konstrukce se zdá promyšlená, čištění a výměna řetězu budou asi snadné.

Inteligenta, kterého napadlo balit lištu do papíru a pak zastrčit do ochranného krytu, bych nechal bičovat. Vytáhnete lištu, papír zůstane v těsném krytu a vy vyrábíte háček z drátu, kterým ten papír dostanete ven. Snadné to není...

Oproti mé Oleo Mac 20 let staré se zdá podstatně lepší. U většiny výrobků je to dnes bohužel naopak.

Registrovaný uživatel21. března 2022

Kupoval jsem na základě referencí a jsem nadšený. Lehká, silná a kvalitně zpracovaná pila (i když made in China).

Registrovaný uživatel9. března 2022

Měl jsem Dolmar 100 15let. Tak snad tato taky vydrží :-)

Registrovaný uživatel9. prosince 2021

kvalitní pila za rozumnou cenu

Registrovaný uživatel19. července 2021

Jedná se o kvalitní značku motorové pily za přijatelnou cenu. Hlavně oceňuji perfektní startování, dostatečný výkon a přijatelnou váhu pily. Pilu mám krátce. Zatím jsem ji použil na jednu větší akci a jsem velice spokojen.

Registrovaný uživatel19. července 2021

Novou pilu se nepodařilo vůbec nastartovat.

Registrovaný uživatel28. května 2021

Dobře startuje.

Málo maže řetěz, špatně dostupný značkový servis.