Recenze Dobrý ročník - Peter Mayle (2019, brožovaná)

Recenze Dobrý ročník - Peter Mayle (2019, brožovaná)

Max Skinner má už po krk intrik londýnského finančního světa, a tak využije možnosti přestěhovat se do slunné Francie. Cožpak může být něco lepšího než život v Provenci, kde zdědil po svém strýci venkovský dům? Brzy ovšem Max zjistí, že nic není tak, jak si představoval. Krásnou idylu mu totiž překazí nebezpeční podvodníci, kteří pančují víno. A na scéně se nečekaně objeví krásná mladá Američanka…

Registrovaný uživatel26. ledna 2025

Spisovatel Peter Mayle mi před časem nějak unikl. Kdysi jsem viděl Dobrý ročník ve filmovém zpracování s Russelem Crowem a líbilo se mi. Chtěl jsem si děj připomenout i v knižní formě, a i když se od filmu trošku liší, nezklamal jsem se. Výsledkem všeho je, že začínám shánět i ostatní tituly autora, zejména jeho pojednání o Provence, kterou jsme svého času navštívili. Je to pohodové čtení, které doporučuji.

ivan.kabrhel23. června 2024

Dá se to číst.

Překlad z angličtiny je poněkud strnulý a formální. Lépe číst v originále.

NIc moc. Od Petera Mayle jsem už četl lepší věci.

Registrovaný uživatel20. září 2021

Chci porovnat s filmem natočeným podle této knihy

Těším se na tuto knihu

Registrovaný uživatel15. února 2021