Literární biografie Recenze Divočina - Cheryl Strayedová

Recenze Divočina - Cheryl Strayedová

Pozoruhodně upřímný autobiografický příběh ženy, která se po traumatických událostech rozhodne vyrazit na 1 770 kilometrů dlouhou pěší pouť. V šestadvaceti letech si Cheryl Strayedová, po smrti své matky a krachu svého manželství, myslela, že přišla o vše. Měla pocit, že již nemá co ztratit a učinila nejimpulzivnější rozhodnutí svého života: odhodlala se sama ujít vysokohorskou trasu Pacifik…

Registrovaný uživatel8. února 2021

Krásně popisuje přírodu,svoji cestu a vše co jí v životě potkalo. Nedivím se ,že chce tolik Čechů zažít to stejné.

Registrovaný uživatel8. února 2021

Cheryl jsem věřila každé písmenko, každý puchýř na otlačených nohách. O čem to bylo? O cestě, na které jsme všichni, ale ne každý dokáže najít nebo chce najít správný směr, o těžkostech při jeho hledání, o tom, že poznat sám sebe a vyrovnat se se sebou není vůbec jednoduchá věc. O smíření, odpuštění, pokoře, vůli...mám dojem, že v této knize je všechno. Přitom je napsaná úžasně čtivým stylem, líčení přírodních krás, a ještě lépe pocitů z nich, pocity osamělého člověka uprostřed drsné přírody, která hodně dává ale při sebemenší chybě dokáže krutě trestat, fyzické útrapy i duševní trýzeň při snaze dokázat se vyrovnat se ztrátou milované osoby, různá osobní selhání, ale také schopnost odpustit sama sobě i těm, kteří ubližovali. V neposlední řadě je to i o skvělých lidech, kteří dokázali nezištně pomoci, když bylo třeba, o přátelství..

klidně to mohlo být delší :-)

Doporučuji všem, možná to někoho nakopne něco se sebou udělat, i kdyby jen vyjít ze své ulity.

Registrovaný uživatel7. února 2021

Pro mě zklamání...znám lepší..

Nedoporučuji...autorka mi nesedla...

Registrovaný uživatel7. února 2021

Velmi zajímavá knížka, viděla jsem i skvělý film a nevím, co bych ohodnotila víc. Snad tu knihu.

Registrovaný uživatel11. listopadu 2019

Super!!! Vyrazil bych taky,ale TCP je trochu z ruky. Přemýšlím,jestli se dá podniknout něco takového u nás. Já jsem na tom podobně.