Literární biografie Recenze Delegátka: Povolání snů, nebo noční můra? - Ema Paulů (2021, pevná)

Recenze Delegátka: Povolání snů, nebo noční můra? - Ema Paulů (2021, pevná)

Démonizovaná práce, zaměňovaná s pohádkovou dovolenou, sněná, kritizovaná, záviděná i zatracovaná, dozajista málo probádaná. Jsou delegáti, zástupci cestovních kanceláří, skutečně ti, kteří získali práci snů, anebo je to pod pokličkou stále jen lopota a stereotyp, jako jiné profese? Začtěte se do reálné zpovědi dlouholeté delegátky, která více než deset let žije většinu roku v exotických…

Registrovaný uživatel4. listopadu 2021

- občas zajímavé informace o různých, primárně afrických, zemích - dozvíte se o povolání delegáta, a pochopíte víc jak fungují cestovní kanceláře

- autorka je nesympatická, měla jsem celou knihu pocit, že ji lidí opravdu otravují. Mám z toho pocit, že na zájezd s cestovkou již nikdy více a že pointa knihy byla nám říct jak všechno všichni děláme špatně - občas podivné fráze ve slohu, sprosté výrazy, no jsem z toho docela znechucená, v žádném bodě knihy vás autorka v ničem neinspiruje (nechcete být lepší klient, u vůbec ne začít kariéru v delegature, nepocitujete k autorce žádné sympatie, je to opravdu podivné dílo)

Pochopíte, proč již z cestovkou ne a pokud ano, na co se musíte doptat a to je zajímavé. Ale celou dobu máte pocit, že autorka vystupují téměř proti vám jako člověku, který by na zájezd do dalekých zemí někdy rád a rovná vás už dopředu, jak se máte nebo nemáte chovat a hlavně delegátovi nelezt na nervy a že mu v podstatě polezete na nervy vším. Suma sumárum: s touto paní bych na zájezd nejela nikdy. Vědet to, asi bych knihu nekoupila.

Registrovaný uživatel27. září 2021

Dle popisu jsem se domnívala, že půjde o veselé nebo zajímavé příběhy ze života delegátky.

Kniha nesplnila mé očekávání, nemohu jednoznačně říct, že byla špatná, ale prostě jsem si představovala něco jiného.

Ladislava22. srpna 2021

Skvělá, nelituji koupě.

Registrovaný uživatel7. července 2021

Zajímavá knížka, doporučuji.

Karla T.27. května 2021

Čtivé. Upřímně popsané. Děkuji za doporučení..opravdu se mi kniha líbila. Přemýšlím nad ní doteť a ráda se k ní vrátím.. HOdně podnětných rad, úvah. Pelmel zkušeností, rad začátečníkům, informací k životě v zahraničí, plusy mínusy života "jinak"..

Korektura špatná.. Naštěstí obsah to vynahradí...

Taková kniha o životní cestě, o snu, který se někomu splnil, žil si ho a tady vypráví, co mu to vzalo a dalo a jak to můžou jiní udělat podobně a čeho se vyvarovat a co jim to přinese...Trochu lákávý návod...i mě svrběly prsty napsat životopis a zkusit takovou "jízdu"/ cestu.