rekuperace vzduchu Recenze Dalap Zephir Simple

Recenze Dalap Zephir Simple

Lokální pokojová rekuperace s dálkovým i nástěnným ovládáním Dalap Zephir Simple je ideální pro zajištění čerstvého vzduchu u vás doma nebo v kanceláři při zachování pokojové teploty s účinností až 92 %. Zajistí komfortní a zdravé klima za každé situace i v místech se špatnými venkovními podmínkami. Čerstvý a zdravý vzduch bez větrání díky pokojové rekuperační jednotce, která vám doma nebo v…

1 recenze

julius.simonka24. března 2025

- najvýhodnejší pomer ceny a kvality - diaľkový ovládač - jednoduchá montáž (ak neberieme do úvahy nutnosť prerazenia steny s priemerom 180mm, ale to je nutné pri každom modely) - udržuje čerstvý vzduch v miestnosti aj v zime, pričom neznižuje teplotu tak, ako otváranie okien - už mám jeden rovnaký kus, ktorý 2 roky funguje bezchybne

- podľa typového štítku jeden z najtichších modelov, napriek tomu na najvyššom stupni výkonu je už veľmi hlučný - odsávací výkon 1ks nie je dostatočný keď sú 3-4 osoby v miestnosti (vysoký level CO2 kontrolovaný s CO2-metrom), prípadne je potrebné už prepnúť na najvyššiu rýchlosť s vysokým hlukom, preto som do tej istej miestnosti dokúpil rovnaký 2.kus, ktorý sa dá pripojiť na tú istú riadiaciu jednotku - pre viac ako 2 osoby v miestnosti odporúčam double model, ktorý má 2 odsávania a po pripojení na spoločný ovládač fungujú synchronizovane - pri motore ventilátora je svorkovnica s mechanickým zacvakávaním káblov, do ktorej sa káble zasúvajú veľmi ťažko, pričom 2.svorkovnica pri ovládacom paneli je so skrutkami, tá je bezproblémová - k montáži je nutné dokupovať 3-žilové káble, káblové žlaby a prechodky k zapojeniu (mohli by pribalovať aspoň prechodky)

Ak počas zimných mesiacov chcete mať čerstvý vzduch v miestnosti (bez otváranie okien a bez plýtvania s energiou), tak odporúčam!