Recenze Crucial P510 2 TB černý (CT2000P510SSD8)

SSD disk Crucial P510 2TB je navržen pro uživatele, kteří hledají vysoký výkon a spolehlivost pro své systémy. Tento interní disk je osazen technologií Micron G9 TLC NAND, která se vyznačuje dlouhou životností a odolností i při intenzivním zatížení. Crucial P510 2TB je formátován ve standardu M.2, což znamená, že je kompaktní a je ideální volbou jak pro notebooky, tak pro stolní počítače. Díky…

zdenek.durdak12. května 2026

Kompaktní provedení, snad bude dobrá i životnost

SSD disky tohoto výrobce mají obecně dobré hodnocení

faragojan4. dubna 2026

Fantastický

fotograf26. března 2026

uvažoval jsem nad diskem do notebooku Lenovo Thinkpad T480 a když jsem se díval na přímou náhradu z 250 na 1000GB, zjistil jsem, že dnešní ceny jsou úplně katastrofální, chtěli za to snad 7000 a víc. tenhle disk je starší verzí PCIE 2280, ale na mém ntb to teď funguje stejně rychle (měřeno CrystalDiskem) jako původní disk disk se výrazně méně hřeje, touchpad není horký ani teplý, jako s původním diskem, možná tomu pomohlo i vyčištění :)

dlouho jsem bádal, jestli je to vhodná náhrada do mého NTB. Musel jsem zkoumat rozměry, nebylo jasné, jestli to bude zpětně kompatibilní a byl jsem nucen se dívat na weby Lenovo i Crucial

janxmikos21. března 2026

načita se mi valo do 5 s

nenačita se mi valo 20 min

jediny kde to použivam je u načitaní vala