- tento typ pneu jsem si vybral, protože v zimě nejezdím na hory, pro oblast kde žiji jsou plně dostačující pro celoroční užití
- pneu mají celkem slušnou adhezi na mokru, na sněhu jsem je v podstatě nevyzkoušel, jedně v břečce, odvod vody a břečky je slušný, např. aquaplaning jsem nepocítil ani při nenadálém projetí větší kaluže na dálnic, pro ty, co nepotřebují s vozem sportovat, jsou zcela dostačující
- vozidlo s obutím používám denně, v zimě, i v létě
- pneu mají horší tuhost v zatáčkách, uhýbají v bocích, nejspíš by bylo lepší si připlatit a koupit se zesíleným bokem, které mají voznačení XL (nemohu ale potvrdit, protože jsem neměl možnost zkusit / porovnat)
Celkově jsem s pneu spokojen, ale nemohu na 100% říct, že bych je doporučil. Opravdu záleží na tom, co daný člověk hledá a chce na autě mít. Jednoznačně pro ty, co se pohybují po celé ČR i během zimních měsíců, se vyplatí jít do dvou sad a mít klasicky zimní a letní sadu. Co se návratnosti investice týče, kupoval jsem je minulý rok na jaře, počítám, že dají dvě zimy a ještě léto posléze, ale třetí zimu už by to nebylo ono, z pohledu bezpečnosti. Nepočítal jsem s tím, že by se to finančně vyplatilo, při ceně okolo 2000Kč za kus, ale nechce se mi skladovat dvě sady pneu.