Recenze Compass Alu Wind TÜV 02106

Kvalitní střešní nosič s uzamykatelným systémem. Univerzální střešní nosič Compass Alu Wind je určený pro jedno jízdní kolo s maximální hmotností 15 kg a disponuje jednoduchým systémem upevnění, které se provádí pomocí rychloupínacího držáku rámu a patek kol s upínacími přezkami.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 9 recenzí pomocí Seznam AI

Compass Alu Wind TÜV 02106 je nosič kol s jednoduchou obsluhou a dobrou stabilitou pro běžné použití. Vyniká poměrem ceny a kvality, ale některé recenze upozorňují na slabší plastové díly a nespolehlivé uchycení kol přes ráfky. Pro většinu uživatelů splní účel, ale náročnější zákazníci mohou preferovat odolnější konstrukci.

• Jednoduchá obsluha a montáž
  • Kolo drží pevně a bezpečně
  • Možnost uzamknout držák i kola
  • Rychlé upnutí kola do držáku
  • Dobrý poměr ceny a kvality
  • Plastové díly a aretace pro ráfky se mohou opotřebovat
  • U některých kusů nefunguje zamykací systém
  • Uchycení kol přes ráfky je nespolehlivé
  • Méně pevná konstrukce při větším zatížení
  • Nutnost úpravy zamykacího systému u některých variant

pesak999. května 2026

Uchycení kol,myslím ráfků katastrofa.Při první jízdě mi to upadlo,pásky špatně držía celá ta umělá hmota,katastrofa

Už bych nekoupil

david.kaplan9. dubna 2026

Udrží to kolo na střeše.....

Nejde zamknout, do výřezu v nosiči zamykací klička nezapadne, výřez má jiný tvar..

Celkem solidní šunt, ke Thule to má hodně daleko.

Registrovaný uživatel7. srpna 2025

drží a funguje

plastové díly, aretace pro ráfky, zejména zámečky držáku nemohou vydržet dlouho.

poměr cena / kvalita je ok, splňuje účel.

Registrovaný uživatel3. srpna 2025

Koupil jsem 4 již použité, dosud jsem velmi často používal Thule s dvěma vodorovnými trubkami. Líbilo se mi upínání rychloupínáky se zamykáním jak k příčníkům, tak kol samých + větší rozsah otevření. Odjeli jsme 10denní toulání po Krušnohoří, kola šla nahoru a dolů i 4 x denně. Nakládání je jednodušší, připravíte si vzpěru a kolo do ní opřete, máte potom volné ruce na ostatní manipulaci... Zmiňovanou malou pevnost nepotvrzuji, je stejná jako u sousedova originálu Thule, logicky se kýve maličko více než dvě vzpěry, rám se ale nepochybuje a tudíž nedře. . Dokonce má navíc výhodu v malé pojistce, aby na vás kolo hned nespadlo, když ho uvolníte... Za mne 9,5 / 10 za trochu nepraktické první nastavování na príčníky.

Registrovaný uživatel21. července 2024

Ok. Dělá, co má.

denisa.vrana27. května 2024

Super cena za kvalitu

martin20120. května 2024

Cena,rychlé upnutí kola do držáku,možnost uzamknout držák

Registrovaný uživatel19. listopadu 2022

Jednoduchá obsluha a kolo paradně drží .

Registrovaný uživatel26. května 2022

Náhrada za dražší verzi od Thu..e Provedení je super . Pokud máte vozit 5 kol najednou je to skvělá volba na střechu vozu. Pouze jsem musel obrátit zamykací systém na druhou stranu ale to bylo v klidu.

100% spokojenost s výrobkem a mohu všem jen doporučit.