Recenze Chlapec, který rozdával sny - Luca Di Fulvio

Recenze Chlapec, který rozdával sny - Luca Di Fulvio

New York, 1909. Zaoceánským parníkem přijíždí z Itálie mladá matka s malým synkem, aby si v Americe splnili svůj sen o lepším životě. Jejich naděje však záhy utrpí velkou trhlinu, neboť ve zbídačelém ghettu v newyorské čtvrti, kde se ocitnou spolu s dalšími přistěhovalci z celého světa, diktují pravidla brutální gangsteři a jejich poskokové. Pokud tu chce člověk přežít, nesmí měnit zavedená…

Registrovaný uživatel19. května 2021

Kniha nepostrádá napětí, moc se mi líbila a vždy jsem se těšila na další den kdy budu ve čtení pokračovat

Od spisovatele Luca Di Fulvio mám všechny knížky které zde vyšly a všechny jsou moc pěkné. Knihu Chlapec, který rozdával sny však považuji za nejlepší

Registrovaný uživatel15. března 2021

Nevšiml jsem si, že by bylo nějaké upozornění, že titul není vhodný pro mládež. A není.

Registrovaný uživatel20. ledna 2021

Koupeno jako dárek na přání. Produkt tudíž nemohu posoudit.

Registrovaný uživatel8. ledna 2021

Neuvěřitelný příběh chlapce a jeho matky. Líbí se mi i historické zasazení. Části příběhu byly neuvěřitelně realistické a dobře napsané. Mě osobně nevadilo ani střídání časových rovin ani délka knihy.

Na začátku se docela dost střídá časové zasazení až to bylo místy skoro divné, avšak v půlce knihy se to už ustálí a vše do sebe neuvěřitelně zapadne. Někdy tam byly části, které se ne vždy dobře četly a proto se určitě nehodí ani pro starší děti. Mě osobně se ke konci docela zprotivila Ruth, zdálo se mi že to celé kazí svým chováním(za to ta 1 hvězdička dolů).

Sice to není žádná oddychovka ale za to úžasné čtení pro lidi, kteří chtějí na chvilku odejít z reality a prožívat život s chlapcem s netradičním jménem i životním příběhem.

Registrovaný uživatel28. listopadu 2020

Dočetla jsem, ale znovu bych si ji nepřečetla. Spíš jsem ji dávala pořád sanci. Ma to pěknou pointu, ale ta se dala napsat do kratšího a jednoduššího pribehu.

Registrovaný uživatel7. října 2019

Krásná kniha, poutavý příběh.