Krátké lekce, vše vysvětleno v ukrajinštině.
Obrovské množství chyb (gramatických, věcných i překlepů), které kupodivu zůstaly i ve druhém vydání. Dozvíte se například, že slovo Vídeň je mužského rodu, předložka "bez" se pojí se 4. pádem, "mě se nechce" se píše s "mě", Česká republika byla založena v roce 1918 atd. atd.
Pozor, abyste nekoupili 1. vydání! Vše se tam točí kolem Ruska, o Ukrajině ani slovo, knihu jsem musel vyhodit. 2. vydání už je předělané, i když jména osob zůstala ruská.
Gramatika je mnohdy v hutných porcích, přičemž možností k procvičení není mnoho.
Málo se pracuje s úvodními texty, nejsou k nim žádné otázky apod. Je celkově málo podnětů k samostatnému psaní a tvoření vlastních textů.
Veškerá zadání jsou v ukrajinštině, což může být problém pro českého učitele, ale to se dá vysvětlit tím, že učebnice je asi určena hlavně samoukům.
Kniha je brožovaná, začíná se rozpadat.
Knihu spíše nedoporučuji, a to hlavně kvůli mnoha chybám. Je neuvěřitelné, že si to autor před vydáním po sobě nepřečetl nebo to nedal někomu zkontrolovat.
Velká škoda, protože učebnice při zběžném prolistování působí moderně, poutavě a zajímavě. Má dost plusů, ale bohužel i významných mínusů.