Recenze Čas… nejen o boxu - Rosťa Osička (2020, pevná)

Rostislav Osička začal boxovat už jako kluk, dostal se do armádního střediska vrcholového sportu Dukla Olomouc a zahájil úspěšnou dráhu sportovce a reprezentanta. Přivezl bronzovou medaili z mistrovství Evropy ve střední váze, několikrát se stal mistrem republiky, absolvoval přes tři sta zápasů, vybojoval slušný počet medailí, rozdal tisíce ran a spoustu jich inkasoval. Léta trénuje své…

dokulilovci29. ledna 2026

Kniha skvěle napsaná nemám žádných námitek jsem rovněž bývalý boxer ročník 1955 Rostu Osicku osobně znám i když jsme se spolu v ringu nesetkali on byl hodně výše nežli já i když jsme bojovali ve stejné váze já welterove a potom první střední do 71 kg. Velice si ho vážím ne jen jako vynikajícího technického boxera tzv..pravogardaka ale i jako člověka který byl citlivý každému kdo to potřeboval v rámci možností pomohl. Všechna čest takových lidí už v České republice euz moc není. Vážím si ho i přes jeho občasné přeslapy i já míval takové ale nikdo nejsme dokonalý. Měl jsem tu čest se sním potkat i na hodech v Moravském Žižkově ktery jsem měl ještě jako příslušník bývalé SNB určitou dobu územní odpovědnosti na starost kdy jsem zakročoval proti podnapilemu občanu maďarské národnosti který tam prodával nějaké produkty jaké to už si nepamatuji vzhledem k době značné již vzdálené rok 1980 a Osicka mi nabídl pomoc za kterou jsem poděkoval ale tuto.jsem zvládnul sám i když se jednalo o jinou váhovou kategorii jak říkáme my bývalí boxeri asi o 20 kg více.

Žádné zápory kniha i vtipně podána tak že mě i rozesmála.

Nemám žádných námitek ani ke stylistice ani k obsahu dokonce jsem se dozvěděl hodně věcí které jsem o Rostovi nevěděl a to jak po stránce lidské tak i sportovní kariéry bez prikreslovani obsahu. Děkuji moc jsem si početl a zároveň se i pobavil.

Registrovaný uživatel6. ledna 2022

Moc dobrá kniha.

Výborné a zajímavé čtení.

Registrovaný uživatel5. dubna 2021

Bezva četba.