Kompakt s výměnným objektivem Recenze Canon EOS R8

Recenze Canon EOS R8

Canon EOS R8 je plnoformátová bezzcadlovka s 24,2Mpx snímačem typu CMOS. Představuje výkonný fotografický a filmový přístroj pro pokročilé tvůrce. R8 zdědil některé z technologií modelu EOS R6 Mark II a přináší tak působivou kvalitu obrazu a řadu pokročilých funkcí. Videomakeři ocení podporu 4K 60p videa bez ořezu s převzorkováním z 6K záznamu a Full HD 180p video pro slowmotion záběry.

dudovka24. února 2025

lehký, skladný, full frame, poměr cena výkon naprostá spokojenost

baterka nevydrží tak dlouho, je třeba dokoupit druhou

Podlehla jsem trendu bezzrcadlovek, takže momentálně se s novým tělem seznamujeme. Zatím se sžívám s menšími rozměry a vahou, jsem zvyklá držet v rukou těžší přístroj, ale na to si zvyknu. Pro jistotu si ponechávám i zrcadlovky, přece jen mám ovládání a nastavení v paměti, zde zatím trávím čas objevováním dalších nastavení. Ale dojem zatím velmi dobrý. Používám EF objektivy s redukcí na RF a musím říct, že výborně komunikují a jsem tím mile překvapena.

masitapavel6. října 2024

Intuitivní ovládání

Varianta + RF 24-50 mm
Registrovaný uživatel9. září 2024

ve Fotoškoda mi poradili a já poslechla, děkuji !

mkorejs3. ledna 2024

Ve své kategorii fakt skvělý

Slabší kapacita baterie

mdp7. prosince 2023

Ostření Minimální šum i na iso 6400 Hmotnost

Baterka, chce to dvě náhradní

Velký pokrok v rychlosti, ostření i snímači oproti RPčku