Kompakt s výměnným objektivem Recenze Canon EOS R10

Recenze Canon EOS R10

Canon EOS R10 je vybaven proslulým systémem ostření Dual Pixel CMOS AF II, naprogramovaným pomocí technologie AI s hlubokým učením pro pokročilé rozpoznávání objektů. Je rychlý, přesný a neuvěřitelně citlivý při slabém osvětlení. EOS R10 dokáže rozpoznat lidi, zvířata a vozidla a udržet je ostré, ať se v záběru pohybují kdekoliv. Dokonce i rychle se pohybující objekty jsou ostře vykresleny.

Registrovaný uživatel28. června 2023

Velká spokojenost s fotoaparátem, přijatelná cena.

Žádné jsem nezjistil.

Registrovaný uživatel12. dubna 2023

Dobrý poměr výkonu a ceny. Lehké tělo a kvalitní objektiv s komfortním rozsahem ohniskových vzdáleností.

Dobrá koupě

Registrovaný uživatel27. ledna 2023

Nenašel jsem zatím způsob jak přetáhnout data z telefonu do počítače aniž bych musel vyndavat SD kartu.

Jsme zatím spokojeni.

Varianta + RF-S 18-45 mm f/4,5-6,3 IS STM + EF-EOS R adaptér
Registrovaný uživatel1. ledna 2023

Super fotky

Registrovaný uživatel9. září 2022

- Vzhledem k tomu že fotím zvířata ve volné přírodě tak jsem u zrcadlovek řešil zvuk. Bezzrcadlovky mě v tom naprosto nadchnuly. Po vypnutí zvuku jsem věděl jen já že dělám snímky. - překvapilo mě jak krásně funguje přes redukci s optikou EF. Řekl bych že ještě lépe ostří než zrcadlovka podle prvních dojmů. - Za zhoršených světelných podmínek jsem měl také jiné výsledky než u zrcadlovky s APSC snímačem. Fullframe nemám tak neposoudím. - Sekvenční snímání je super neboli bomba. Oproti 90D mi přišlo jako když je to neomezený režim snímání. Rychlost luxusní - Když chci točit je na těle označen čudlík červenou barvou a po zmáčknutí rovnou nahrává bez přepínání režimů. - Lze využít baterie z 250D což považuji za rozumnou záležitost a přál bych si aby to bylo i u RP. Mám radši když jsou baterie stejného typu na vše než řešit typ baterií a nabíječku. Při cestování to pak omezuje.

- Vypnutí zvuku se projeví pouze v režimu manuál, Pro začínajícího fotografa oříšek. - Neštudoval jsem ještě manuál ale chybí mi tlačítko na přepnutí obrazu z hledáčku na displej.

Doporučuji všem nadšencům kteří rádi fotí zvířata ve volné přírodě ty velice ocení nehlučnost fotoaparátu. Domníval jsem se že budu muset pozměnit pouzdra na fotoaparát kvůli redukci. To se ale nestalo protože i s redukcí to má hodně podobné rozměry jako zrcadlovka. Jen 250D bude zřejmě skoro stejně velké tělo.

Varianta tělo černý + EF-EOS R