Recenze Byla jsem doktorkou v Osvětimi: Musela jsem asistovat Mengelemu - Gisella Perlová (2019, pevná)

Vzpomínky doktorky Giselly Perlové byly jedny z prvních, které vůbec vyšly, a to pouhé tři roky po osvobození. Lze je považovat za nejdojemnější svědectví přeživších i zavražděných z ženského tábora v Osvětimi-Březince. Pohled doktorky Perlové na události v Osvětimi není jen ryze osobní, ale vypráví také o ostatních vězních, dozorcích či nacistických funkcionářích. Jako gynekolog a porodník…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 10 recenzí pomocí Seznam AI

Kniha Byla jsem doktorkou v Osvětimi přináší silné a poutavé vyprávění o hrůzách války, které čtenáře vtáhne a zanechá hluboký dojem. Recenze vyzdvihují její čtivost a schopnost předat závažné historické události. Jedinou výtkou je, že příběhy na sebe nenavazují, což však neubírá na celkovém doporučení pro čtenáře hledající silný literární zážitek.

• Silný a poutavý příběh
  • Dechberoucí vyprávění o hrůzách války
  • Zajímavá a čtivá kniha
  • Přečteno rychle jedním dechem
  • Krásně napsaná
  • Příběhy na sebe nenavazují

Registrovaný uživatel1. dubna 2022

Tuto knihu by si měl přečíst každý mladý člověk,pak by si více vážil životních hodnot

Registrovaný uživatel24. července 2021

Přečteno za jeden den

Registrovaný uživatel1. dubna 2021

Úžasné vyprávění o neskutečných zvěrstvech co se na lidech děly. Velká součást naší nedávné historie na kterou by jsme neměli zapomenout a určitě si více vážit toho co teď máme.Příběh vás vtáhne a zaryje se hluboko pod kůži.Určitě doporučuji.

Registrovaný uživatel8. března 2021

Dechberouci vyprávění o hrůzách války

Registrovaný uživatel15. února 2021

- kniha, která upoutá - přečteno za dva večery - doslova "zhltáno"

Registrovaný uživatel15. února 2021

Velmi děsivá kniha, přečetla jsem jí jedním dechem. Co lidé vytrpěli v koncentračním táboře je neuvěřitelné

Registrovaný uživatel13. ledna 2021

Krásná kniha

Pěkná četba

Registrovaný uživatel5. listopadu 2020

Velmi silný příběh a moc krásně napsané. Chvílemi jsem si říkala že to snad nejde přežít ale byla silná a odhodlána žít a ještě k tomu pomahat druhým. O tady těchto lidech a jejich utrpení by se mělo učit aby dnešní děti věděli co se dělo za zvěrstva.

Registrovaný uživatel4. června 2020

Skvělá knížka. Určitě stojí za přečtení. Už nikdy se nesmí podobné věci opakovat.

Registrovaný uživatel17. dubna 2020

Knihu jsem koupila jako dárek. Kniha je zajímavá. Pouze jednou pak jsem ji darovala.

Příběhy na sebe nenavazovali.

I když takový druh literatury nečtu knihu jsem přečetla v jeden den, protože od ní nešlo odejít