Sada pneu 17" – 120/70 ZR17 58W TL + 180/55 ZR17 73W TL, Bridgestone Battlax Hypersport S21
Pneumatiky používané 2 roky na Yamaze Fazer FZ6 (FZ600) s výkonem 72 kW (98 koní), na které jezdím už od roku 2007.
Bridgestone Battlax S21 Hypersport hodnotím jako velmi povedené gumy – výborně drží v náklonech, skvělé chování v zatáčkách i při rychlých výjezdech.
Při agresivním brzdění působí jistě a stabilně.
Na mokru mě opravdu překvapily – skvělý grip a vysoký pocit jistoty i při svižnější jízdě.
Většinou jezdím sám, ale zvládly bez problémů i jízdu s manželkou a plnou výbavou na dovolené. Ani při větší zátěži se neztrácela stabilita a pohodlný jízdní projev.
Fazer není sice čistokrevný supersport, ale i když za něj „tahám“, abych stíhal kamarády na litrech, s těmito pneumatikami jsem měl vždy stoprocentní důvěru v motorku i v náročnějších podmínkách.
Rozhodně mohu doporučit.
Nájezd přibližně 9 000 km. Možná by někdo čekal víc, ale vzhledem k výkonu, který tyto gumy nabízejí, to považuji za více než slušné.
Bridgestone Battlax S21 Hypersport jsou skvělé pneumatiky pro sportovní i svižnou turistickou jízdu. Výborně drží na suchu i mokru, chovají se předvídatelně a bezpečně i při plném zatížení.
Na Fazeru FZ6 (98 koní) jezdím už od roku 2007 a tyto gumy hodnotím jako jedny z nejlepších, co jsem kdy měl. Nájezd 9 000 km je odpovídající. Za mě jasné doporučení.