Kvalitní materiál

Kvalitní materiál
Je to perfektní fileťák a vůbec nechápu, jak se takovýto kus od Marttiini Superflex (extra ohebný), dokonce s jejich povrchovou úpravou Martef (jakýsi černý povlak odpuzující ulpívání rřezaného materiálu) mohl objevit za takovou cenu, zhruba poloviční oproti originálnímu modelu Marttiini. Snad jen díky tomu, že měl na sobě i brand prémiové rybářské značky Rapala (Rapala firmu Janne Marttiini v roce 2005 firmu Rapala koupila). Navíc byl na Black Friday s 20% slevou. Prostě nešlo odolat, a to jsem už měl na cestě fileťák od Iisakki Järvenpää, od 2023 zase chytám ryby.
Je lehoučký, ještě vyzkouším, zda ho ta rukojeť ze severské břízy udrží plavat, jako plave Small Fish Knife od také finské Heimo Roselli, ale ten nemám. Kdybych ho koupil, stál by víc než tyhle dva co už mám dohromady (EUR 158 carbon UHC, HRC 63) a partnerka by s nimi asi vykostila přímo mě. Navíc by pak zreznul. Koneckonců tyhle dva nerezové mají HRC cca 57, což na ryby bohatě stačí, v podstatě Solingen X50CrMoV15, Iisakki Järvenpää ji označuje Nirosta 4116.
Doporučen, pružná střenka - výborná práce s nožem, hezký design.
Lehký nůž,příjemný při práci,dobře drží ostří.
Dobrý nůž za solidní cenu.