Olše, 2 lKvalita a druh uzenářské štěpky má zásadní vliv na chuť, vůni a barvu uzenin. Dřevěné štěpky jsou jako koření – v závislosti na druhu dřeva, z jakého byly vyrobeny, se jedny hodí spíše k rybám, jiné k vepřovému a další pak k drůbeži.
Kvalita a druh uzenářské štěpky má zásadní vliv na chuť, vůni a barvu uzenin. Dřevěné štěpky jsou jako koření – v závislosti na druhu dřeva, z jakého byly vyrobeny, se jedny hodí spíše k rybám, jiné k vepřovému a další pak k drůbeži. Samozřejmě jednotlivé štěpky lze míchat a vytvořit si tak vlastní recepturu.
Tyto požadavky splňuje dřevěná drť Borniak, která je připravena z nejlepšího dřeva. Olšová štěpka se používá k uzení všech druhů mas a ryb, zaručí krásnou barvu, od tmavě zlaté až po hnědou a její výjimečné aroma proniká hluboko do pokrmů.