Recenze Boj o ostrov - Arthur Ransome

Recenze Boj o ostrov - Arthur Ransome

Román Boj o ostrov napsal anglický spisovatel Arthur Ransoma. Kniha, jejíž doslovně přeložený název zní Vlaštovky a Amazonky, je prvním dílem autorova románového cyklu o prázdninových dobrodružstvích dvou dětských sourozeneckých skupin, které se nazývají Vlaštovky (John, Zuzana, Titty a Roger Walkerovy) a Amazonky (Nancy a Peggy Blackettovy). Obsahem knihy bývalého britského námořního důstojníka…

Registrovaný uživatel14. srpna 2021

Moje "základní četba" ve věku kolem 10. let. Měl jsem všechny Ransomovky z edice KOD. Teď jsem koupil pro vnuka a než se vrátil z prázdnin celou knihu jsem přečetl znovu a omládnul o 60 let. Bohužel, dnes už si žádné děti tu krásu a volnost v reálném životě neužijí.

Další knihy o Vlaštovkách a Amazonkách jsou v pořadí.

Registrovaný uživatel3. července 2021

Knihu právě dostal můj 9ti letý vnuk. Skvělé prázdninové čtení! Už mám v záloze další díl - Trosečníci z Vlaštovky. Děj je nadčasový. Svižný možný, prázdninový příběh. I na mobil lze zapomenout... Žádná fantas magorie.

Registrovaný uživatel27. února 2021

Tu knížku jsem koupila pro svého vnuka. Protože jako dítě jsem si knížky od pana Ransome ráda půjčovala z knihovmy. Úžasná dětská dobrodružství. Doufám, že se i Maxíkovi bude líbit tak, jak se líbila i mně.

Žádné nedostatky nevidím .

Registrovaný uživatel11. prosince 2020

Dobrodružné příběhy čtyř sourozenců a jejich kamarádek na malém ostrově. Krásná kniha, vhodná pro malé i velké čtenáře.

Kniha s dobrodružnými příhodami čtyř sourozenců je velmi vhodným dárkem pro chlapce i dívky. Krásná kniha pro všechny generace.