Měřič se stupnicí Balling budete potřebovat při domácí výrobě vína, piva nebo moštů. Pro měření je nutné cukroměr naplnit do 2/3 analyzovanou tekutinou, která nesmí obsahovat pevné částice ani plynové nebo vzduchové bubliny. Ideální množství tekutiny je, když se plovák v trubici nedotýká spodní části ani stěn. Stupnice je pro lepší přehlednost v několika barvách.
Měřič se stupnicí Balling budete potřebovat při domácí výrobě vína, piva nebo moštů. Pro měření je nutné cukroměr naplnit do 2/3 analyzovanou tekutinou, která nesmí obsahovat pevné částice ani plynové nebo vzduchové bubliny. Ideální množství tekutiny je, když se plovák v trubici nedotýká spodní části ani stěn. Stupnice je pro lepší přehlednost v několika barvách.
Při výrobě vína je možné zjistit koncentraci cukru v hroznech v části se žlutou barvou – např. pro dezertní sladká vína je to 22° až 25° Blg, stolní suchá vína 15° až 22° Blg. Pokud se do vína přislazují, měl by se cukr přidávat postupně první, pátý a 12 den kvašení, nebo ihned po ukončení kvašení.
Při výrobě piva se měření obsahu cukru v mladině provádí podobně jako u vína. V rozsahu stupnice je doporučená počáteční koncentrace 8° až 10° Blg, kvašení je možné považovat za ukončené při 0° až 2° Blg v části se zelenou barvou.