Literární biografie Recenze Bílá smrt - Petri Sarjanen (2021, pevná)

Recenze Bílá smrt - Petri Sarjanen (2021, pevná)

Životní příběh legendárního finského odstřelovače Sima Häyhäho, nenápadného, drobného chlapíka, který za Zimní války se Sovětským svazem výrazně zasáhl do těžkých bojů o řeku Kollaa. Jeho přesný, takřka neomylný střelecký um budil v řadách nepřítele oprávněnou hrůzu a vysloužil mu přezdívku Bílá smrt. Svými více než 500 prokázanými zásahy se zařadil mezi nejúspěšnější odstřelovače všech dob.…

Registrovaný uživatel18. dubna 2022

Velmi zajímavý pohled na dějinné události Finska a dobové svědectví Zimní války proti SSSR - jak velice aktuální v roce 2022. Zajímavá životní svědectví jednotlivých vojáků - účastníků konfliktu. Různí lidé.

Poněkud nudně napsáno, ale jde to přečíst :-)

Registrovaný uživatel15. února 2022

Knihu jsem si vybral ,protože je další v řadě o ostřelovačích v edici. Knihu jsem přečetl a velmi jsem se na ní těšil. Líbí se mi popis života .

Kniha je psaná tak nějak všeobecně. Přeskakuje se zde z života ostřelovače na všeobecné dění. Vlastně nemohu říct, že by to byl jeho "deník či život". Vše je ukryto do všeobecného dění. Popisy technik či zápisy z akcí tak jak to bylo u předchozího ruského či Litevského ostřelovače co bojoval za Wermacht zde nejsou.

Je to všeobecně psaná kniha co popisuje život na frontě či jak se bojovalo. Bude to asi dáno tím , že si Simo asi nepsal deník ostřelovače a vše je napsáno tak nějak :globálně: a doplněno o dění na frontě. Nečekejte od toho techniky či podrobné popisy Simových akcí. Pokud chcete vědět okrajově něco z této části fronty na seznámení dobrá kniha.

Registrovaný uživatel21. května 2021

byl to dárek

Registrovaný uživatel13. dubna 2021

História neznáma

Registrovaný uživatel10. března 2021

Nuda

Registrovaný uživatel22. února 2021

Na rozdíl od špičkově lživých pravd sovětských autorů , tato kniha pojednává životní příběh nejlepšího finského odstřelovače Simmo H. Dobře se čte a ukazuje na nenažranost a lživost politiky SSSR.

Nic jsem nenašel, jen mohlo být více stranek.

Registrovaný uživatel21. února 2021

Dcera čte a mioc se jí líbí

Registrovaný uživatel4. února 2020

Nic jsem nenašel, jen mohlo být více stranek.

Registrovaný uživatel6. ledna 2020

Povinná četba v 9 třídě na ZŠ

Děti tuto knihu nějak neradi čtou a to je povinná :-D

Velice specifická kniha o válce mezi odstřelovači .