Recenze BeeVital VarroMed 555 ml

VarroMed je dodáván v 555 ml láhvi s kapátkem a praktickou stupnicí pro snadné použití. Používá se k léčbě varoázy ve včelstvech s plodem i bez plodu na jaře, v podletí na podzim a v zimě. Připraven je k okamžitému použití a je složen z látek přírodě vlastních, v kombinaci se dvěma aktivními látkami - kyselinou mravenčí a kyselinou šťavelovou. Přípravek nemá ochranou lhůtu a je vhodný pro BIO…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 7 recenzí pomocí Seznam AI

BeeVital VarroMed je podle recenzí účinný při snižování spadu kleštíků, včely léčbu snášejí většinou dobře, ale u některých úlů se objevily úhyny. Aplikace je jednoduchá a rychlá, avšak produkt je považován za poměrně drahý. Doporučuje se sledovat reakce včel po aplikaci.

• Jednoduchá a rychlá aplikace
  • Ověřené složení
  • Včely snášejí léčbu dobře
  • Výrazné snížení spadu kleštíků
  • Vyšší cena
  • V některých úlech pozorovány úhyny po aplikaci
  • Možná agresivita včel po aplikaci

miloslav.muzik3. srpna 2025

To se teprve uvidí podle reakce a zdravotního stavu včelstev.

Registrovaný uživatel8. září 2023

V některých úlech poměrně velké úhyny po aplikaci. Spad se však celkově výrazně snížil.

Registrovaný uživatel3. září 2023

Ošetření jsem provedl podle příbalového letáku. Tedy na jaře a v podletí. Včely snášejí léčbu velmi dobře. Nejsou vidět žádné úhyny. Po týdnu, po třetí aplikaci jsem nalezl u čtyřech kontrolovaných úlech pouze jednoho kleštíka!! Doporučuji. (Jen nyní v podletí po třetí dávce se mně zdají poněkud temperamentní se sklony k agresivitě, ale mám již nakrmeno. Možná si jen chrání zásoby)

Registrovaný uživatel17. července 2023

super vec doporucuju vsem po aplikaci podlozka poseta rostocem aplikujte na jare

Registrovaný uživatel6. června 2023

Rychlá aplikace, při nošení masky jako ochrany proti výparům kyseliny šťavelové.

Dosud mi nejsou známy.

Registrovaný uživatel12. dubna 2023