Recenze Aventura Nueva 1 (A1-A2) + CD - Zlesáková K., Peňaranda C.F.

Učebnice s pracovním sešitem + CD MP3 k řadě Aventura nueva 1 je určená pro střední a jazykové školy. Nueva Aventura zachovává základní charakteristiky a osvědčené principy původního vydání, přidává novou moderní grafickou úpravu a nové prvky: více prostoru pro obrazový materiál moderní metodické postupy - projektové a skupinové práce, práce s internetovými zdroji větší důraz na rozvoj psaného…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 8 recenzí pomocí Seznam AI

Učebnice Aventura Nueva 1 poskytuje aktuální a podrobný přehled španělského jazyka s množstvím cvičení a reálií. Pro začátečníky však mohou být poslechy příliš rychlé a chybějící Klíč k pracovnímu sešitu omezuje možnost kontroly. Elektronická verze má technické nedostatky, které snižují její užitečnost.

• Aktuální slovní zásoba a reálie
  • Zajímavá témata a články o španělsky mluvících zemích
  • Přehledné shrnutí gramatiky a slovníček
  • Velké množství cvičení a příkladů k procvičení
  • Barevné zpracování a podrobné vysvětlení
  • Rychle namluvené poslechy pro začátečníky
  • Chybějící Klíč k pracovnímu sešitu
  • Malý prostor pro psaní odpovědí
  • V elektronické verzi nefungují některá cvičení
  • Kreslené obrázky a rozhovory mohou být rušivé

Jana K.3. března 2026

Učebnice je přehledná, zajímavě řešená, na konci každé lekce je přehledné shrnutí gramatiky a slovníček. Poskytuje dostatek praktických cvičení a příkladů k procvičení jazyka.

K pracovnímu sešitu není Klíč, takže nemám možnost si vypracovaná cvičení zkontrolovat. Pro začátečníka jsou nahrávky velmi rychle namluvené.

psejkora27. srpna 2025

Přehledné, velmi ftipné

CD nebylo

theodorahorakova21. srpna 2025

Učebnice je velmi podrobná a je tu spousta cvičení.Jsem ráda,že mi byla doporučena a sama ráda doporučím dál.

ales.penn7. října 2024

Odpovídá požadavkům.

Jedná se o přehrávání některých cvičení - některá nelze přehrát. Velmi podstatná vada pro výslovnost. V PC se některé stránky otevírají ve zmenšeném formátu.

Dobrá učebnice, ale vady v elektronické verzi kazí celkový přínos.

Registrovaný uživatel29. října 2022

Vynikající učebnice. Aktuální kontext, zajímavá témata, hodně článků o reáliích, poslechy v MP3 ke staženi zdarma (neobsahuje žádné CD!!!!). Poslechy jsou namluveny rodilými mluvčími a jsou docela rychlé - dobrá příprava na to, až člověk pojede do španělsky mluvící země.

Kupováno jako učebnice s audio CD, ale CD součástí není, jak mi bylo na zákaznické lince v Knihcentrum vysvětleno. Audio je zdarma ke stažení v MP3, což je lepší, je to vlastně klad.

Registrovaný uživatel28. října 2022

Mám teprve po třetí hodině, takže nevím. Byla jsem více spokojená s učebnicí francouzštiny od M. Pravdové. Vadí mi kreslené obrázky-rozhovory. Uvidím jak bude výuka pokračovat.

CD - velmi rychle namluveno, takže pro naprostého začátečníka to je nic moc.

Registrovaný uživatel22. října 2021

Všeobecný přehled, je česky přeložené u zadaní co po vás chtějí. A Když máte skvělého učitele. Tak jednoznačně doporučuji. Používám tuhle učebnici v rámci střední školy. A líbí se mi že je to barevná knížka a španělské slovíčka která se v knížce používají tak jsou aktuální a ne zastaralá.

Bylo by dobré dát někdy větší řádek na psaní odpovědí.

Registrovaný uživatel7. října 2019

Vše v jednom