Recenze ASUS DSL-AC55U

Dvoupásmový router/modem ASUS DSL-AC55U je schopen pracovat souběžně v pásmech 2.4GHz a 5GHz a podporuje rychlosti až 300 + 867 Mbps s podporou standardů 802.11a/b/g/n/ac. Je vybaven integrovaným modemem pro připojení k pevné lince VDSL2/ ADSL2+/ ADSL2/ ADSL. Má čtyři porty Gigabit Ethernet s podporou přenosových rychlostí 10/100/1000 Mb/s. Pro připojení externích zařízení jako např.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 9 recenzí pomocí Seznam AI

ASUS DSL-AC55U je modem/router s dobrým výkonem a snadným nastavením, který vyhovuje pro běžné použití. Někteří uživatelé však zmiňují slabší dosah signálu za zdmi a občasné problémy s kompatibilitou nebo výpadky po delším provozu. Pro uživatele s konkrétními požadavky na síťové parametry je vhodné ověřit kompatibilitu před nákupem.

• Snadné nastavení
  • Spolehlivý výkon
  • Vhodný pro DSL i klasické připojení
  • Výkonný modem/router
  • Silnější signál v blízkosti zařízení
  • Slabší dosah signálu za zdmi
  • Po roce provozu se může sekat
  • Nekompatibilita s některými sítěmi
  • Nedostatečné zlepšení rychlosti připojení
  • Statisticky nevýznamné zpomalení

Jiří Plavec5. října 2022

Vynikající Modem/Router, pořídil jsem si ho jako náhradu za pomalý a stále vypadávající ZTE H267A dodaný k mému internetu VDSL od O2. Parametry jsou výkonově a rychlostně úplně jinde, funguje skvěle a internet teď mám opravdu rychlý a bez výpadků. Nastavení proběhlo samo automaticky. Díky vnějším anténám (2 pro 5G a 2 pro 2G síť) mám i větší dosah signálu.

Tento modem doporučuji na drátový internet od O2 na tarif 100Mbit/10Mbit. O2 a Cetin mají tento internet na Profilu 17a.

Registrovaný uživatel21. dubna 2022

Na doporučení, zatím spolehlivý, snadné nastavení

Registrovaný uživatel1. prosince 2021

zatím funguje jak má

Registrovaný uživatel29. listopadu 2021

Funguje jak jsem ocekaval, Nemel jsem problem s nastavenim a uvedenim do provozu (nejsem profik), 1Gb switch

Dosud jsem nenarazil na problem

Registrovaný uživatel30. července 2021

Cena, snadné nastavení.

Dosah by mohl být větší.

Registrovaný uživatel22. července 2021

Nemohu ho použít takže je nevybaleny, jelikož mi ho síť O2 nepustí do sítě, takže zklamání

Registrovaný uživatel21. září 2020

po roce provozu se začal sekat !

Registrovaný uživatel23. srpna 2020

Cena, funnguje.

Koupil jsem si ho jako náhradu za Comtrend VR-3031eu, který mojí manželce nainstaloval O2 technik v létě 2017, když jsem zrovna nebyl doma.. Už rok mě O2 prudí, že mám zastaralé zařízení, tak jsem si chtěl koupit něco lepšího. V mých podmínkách to ASUS DSL-AC55U určitě není. Rychlost připojení se určitě nezvýšila (statisticky nevýznamné zpomalení) a signál v blízkosti modemu je sice trochu silnější, za druhou zdí je však ještě slabší než u původního modemu.

Naštěstí se mi modem podařilo otestovat ve 14 denní lhůtě a solidní internetový e-shop mi sám doporučil odstoupení od smlouvy. Peníze už mám zpátky a starý modem vyměním teprve až přestane fungovat.

Registrovaný uživatel2. března 2020

Pro DSL i klasiku