Recenze Ariston SGA X 120 EE

V současné době představuje tento spotřebič nejjednodušší řešení ohřevu teplé užitkové vody pro domácnosti, provozovny, veřejné a průmyslové stavby. Ohřívač je jednoduché konstrukce s ochranou nádoby dvojitým smaltem. Spolehlivý provoz ohřívače je zabezpečen řadou bezpečnostních prvků. Tento ohřívač se napojuje na komín, který splňuje odpovídající parametry.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 8 recenzí pomocí Seznam AI

Ariston SGA X 120 EE ohřívá vodu rychle a obsahuje bezpečnostní prvky, ale má nižší účinnost a slabou izolaci. Uživatelé zmiňují hlučnost a nepraktické umístění ovládací konzole. Někteří zákazníci uvádějí spokojenost s provozem, jiní však upozorňují na problémy s opravami a servisem.

• Rychle ohřívá vodu
  • Obsahuje spalinové čidlo pro bezpečnost
  • Dohřívá vodu relativně ekonomicky
  • Vysoká teplota spalin a horký kouřovod
  • Hlučný provoz
  • Nižší účinnost než u jiných modelů
  • Slabá izolace
  • Ovládací konzole je neprakticky umístěná

Ywa18. května 2026

Všechno v naprostém pořádku

Zatím funguje jak má

Registrovaný uživatel26. února 2025

Jel dva dny. Nikdo ho nechce opravovat, prý je to šunt, názor opraváře. Servis se s váma nebude ani bavit. Ariston už nikdy více.

arkansis28. ledna 2024

Dohřívá vodí velmi rychle a relativně ekonomicky. Obsahuje spalinové čidlo, které vypne bojler při špatném spalování.

Ovládací konzole je nepraktický hned u země. Oproti starším John Woodům je nižší a má větší průměr.

Jsem vcelku šťastný majitel tepelného čerpadla. Ale ohřev TUV čerpadlem byl pomalý a nedostatečný, tak jsem vzal quadriku jako alternativu. Zatím maximální spokojenost a něco málo i ušetřím.

Registrovaný uživatel12. ledna 2023

měli jsme již dríve, jsme spokojeni

Registrovaný uživatel6. října 2021

Je to v provozu.

Registrovaný uživatel31. srpna 2021

RYCHLÉ DODANÍ.úsporné topení

DOBRÉ PROVEDENÍ

Registrovaný uživatel12. července 2021

Stále nemohu najít člověka, který by mi ho připojil

Registrovaný uživatel4. prosince 2020

Ohřívá vodu velmi rychle. Nízká cena

Vysoká teplota spalin. (při hoření je kouřovod hodně horký) Celkem hlučný Nižší účinnost než u jiných modelů Nedá se zavěsit Nevhodný do malé koupelny nebo předsíně (velká spotřeba vzduchu) Když je natopený je na omak teplí ( slabá izolace)

Jelikož mi starý plynový bojler začal téct musel jsem narychlo objednat nový. Předchozí model sloužil bez problémů 23let a byl jsem s ním velmi spokojený, bohužel už se nevyrábí nebo se k nám nedováží. Až mi tento doslouží, raději si připlatím za jiný kvalitnější model s vyšší účinností a lepší izolací .