Recenze Apple MacBook Neo 13" CZ Touch ID 2026 (MHFG4CZ/A)

Apple MacBook Neo s Touch ID je notebook navržený pro uživatele, kteří hledají spolehlivý a výkonný přístroj pro každodenní práci i zábavu. Tento model je ideální pro ty, kteří potřebují zařízení s dlouhou výdrží baterie, kompaktními rozměry a moderními technologiemi. Notebook je vybaven šestijádrovým procesorem Apple A18 Pro, který kombinuje výkonnostní a úsporná jádra pro efektivní…

3 recenze

Mobilenet
Odborná recenze
Mobilenet

Kompaktní rozměry, čip z iPhonu a neodolatelná cena. To vše se skloňuje v souvislosti s MacBookem Neo, který představuje vstupní zařízení do světa MacBooků. Jaký je ale ve skutečnosti?

Více na Mobilenet

velmi dlouhá výdrž na nabití

bohatý ekosystém Applu

povedený operační systém bez balastu

dostatek výkonu (i pro hraní her)

hodnotné zpracování

skvělý poměr cena/výkon

možnost nabíjet i málo výkonnými adaptéry

Touch ID jen u 512GB verze a max. 8 GB RAM

v balení není adaptér (vystačí si však jen s 20 W)

bez podsvícení klávesnice

SMARTmania.cz
Hodnocení: 82 %Odborná recenze
SMARTmania.cz

MacBook Neo rozhodně není nejlepší Mac, ale pro 80 % uživatelů bude tou nejrozumnější volbou. Kompromisy, kterých nemá málo, se rozplynou v cenovém rozdílu oproti modelům MacBook Air. Vždyť v základní paměťové konfiguraci vyjde na 16 990 Kč, coby student jej pořídíte ještě o 2 700 korun levněji.

Více na SMARTmania.cz

nápadité barevné varianty

kvalitní hliníkové šasi

výkon, který postačí většině uživatelů

výborný displej

nekompromisní cena

klávesnice není podsvícená

výdrž a pomalé nabíjení

Touch ID jen za příplatek

lukas.muri8. dubna 2026

Nový model, spokojenost, kvalita za ty peníze.

Registrovaný uživatel13. března 2026

svižný operační systém nádherné barvy displeje poctivé zpracování krásně běží internetová tv (oneplay) výborný trackpad (koupil jsem i myš, ale zbytečně, trackpad je lepší)

chybí podsvícení klávesnice, myslel jsem že mi to nebude vadit, ale v přítmí není vidět co makčám

Koupil jsem ho jako první macbook, jinak vlastním apple watch, ipad, iphone, apple tv a cenou mě apple přesvědčil do nákupu. Jsem nadšený kvalitou a novým systémem, který se pomalu učím. Koupil jsem si ho na prohlížení fotek z iphonu, internet, maily, office, tv, zábava. Pro mne učiněný zázrak :-)