Recenze Ametaltop Trubka kouřová s klapkou 150/1000/1,5 mm

Trubka je určena pro připojování kamen a krbových vložek do komína. Trubky jsou vyrobené z kvalitní oceli za dodržení nejpřísnějších podmínek. Odolávají teplotě spalin ve výši 450°C. Trubky je nutné při instalaci sešroubovat k sobě, aby se zamezilo jakéhokoliv pohybu.

burzalai20. června 2026

materiál kvalitní, instalace snadná (jsem šikovný), ještě jsem ho nezkoušel ale všechno sedí, takže OK.

Registrovaný uživatel16. března 2022

dobrá kvalita a zpracování

Registrovaný uživatel25. října 2021

Jednoduchá aretace klapky

Registrovaný uživatel24. listopadu 2020

Výborná regulace tahu hoření Zabraňuje úniku tepla do komína I při úplném zavření bezpečnostní odvod kouře (závisí na hoření tahu komína prostě se to musí vychytat)

Rozhodoval jsem se jestli kouřovod s klapkou nebo bez, a po měsíčním topení jsem rád že mám kouřovod s klapkou, jelikož u krbu není. Dá se regulovat hoření, a hlavně výkon krbu, při rozhoření uzavírám klapku postupně až na tři čtvrtě a je tzv. efekt pomalého horní a větší výkon krbu-tepla. Při dohoření (žhavé uhlíky) a již netopeni uzavírám úplně a super. Doporučuji kouřovod jedině s klapkou je to hlavně úspornější topení.