Bohatá škála funkcí a měřených dat
Široké možnosti přizpůsobení nabídek a přehledů
Vedení k aktivnímu, zdravějšímu životnímu stylu
Výdrž baterie (po týdnu "týrání" a zvědavého zkoumání ještě zbylo 27%)
Pestrý výběr ciferníků a doplňkových aplikací (mnohé zdarma)
Naměřená data a vypočtené ukazatele jsou k dispozici přímo v hodinkách i s komentáři
Aplikace ZEPP APP v mobilu funguje až na výjimky i bez připojení k internetu
Měření tepu v chladném prostředí je nepřesné (měří 2/3 nebo 1/2 skutečného tepu). V teple rukávu OK.
Kalibrace výšky podle GPS trvá 5 minut a vyžaduje prostor bez překážek alesp. v okruhu cca 50 m
Vyskakující pobídky nebo oznámení o které nestojím, se mi podařilo potlačit jen částečně
Hodinky bych doporučil technicky zdatnějším lidem, kteří chtějí pracovat na své kondici. Nebudou ideální pro lidi s pasívním stylem života nebo pro ty, kteří s fitness hodinkami a náramky začínají. Koupil jsem je po 4 letech zkušeností s Garmin Instinct Solar a dále je s nimi trochu porovnám:
T-Rex 3 nejsou skoupé na statistiky bez aplikace v mobilu. Apku potřebujete jen na několik málo věcí, jako je aktualizace software, doplnění ciferníků a aplikací, nahrání hudby, map, tras a tréninkových plánů... A pro ovládání telefonu. Hodinky uživatele svědomitě pohánějí k vyšším výkonům a kondici, což může být otravné a nepodařilo se mi vše potlačit. Dávám přednost informovanosti vyžádané. Zajímavá shoda se ukázala v měření tepu při nízké teplotě. Garmin i T-Rex sníží naměřenou hodnotu tepu o 1/3 nebo 1/2, když jsou mimo rukáv. Jakmile je schovám do tepla, tep brzy vyskočí na skutečnou hodnotu. Na měření tepu je přitom závislá většina vyhodnocovaných charakteristik!
Výšku si T-Rex kalibruje (máte-li povolenou GPS) při zahájení každé venkovní aktivity, kterou sami odstartujete. Zvládne to bleskově i na sídlišti.
Krokoměr funguje solidně, pokud rukou při chůzi normálně kývete. S rukou v kapse už je spolehlivost horší, Garmin to zvládá skvěle.
Přehrávání hudby funguje jak u hudby v hodinkách, tak i v mobilu. V hodinkách jsou ale skladby v jednom balíku bez rozlišení interpreta, alba nebo žánru. Nenašel jsem způsob, jak je z hodinek odstranit. Možná resetem do továrního nastavení, ale to asi nechcete. Stejný problém je s dodatečně instalovanými aplikacemi. Ty se alespoň dají vyřadit z menu. S rostoucím počtem skladeb bych se uklikal při přeskakování toho, co poslouchat nechci. Navíc do hodinek lze nahrát pouze hudbu v MP3. Hudbu v mobilu zvládá bez problémů. Výběr skladeb si uděláte v mobilu (playlist, album, cokoli). Hodinky umí spustit, pozastavit, přeskočit dopředu i dozadu, ukážou název skladby a nastaví hlasitost. Při úklidu fajn, ale běhat s mobilem kvůli hudbě?
Kromě GPS, Galileo a Glonass (jako Garmin) umí ještě BDS a to i v chytrém režimu, kdy při nedostatku družic v dohledu kombinují několik systémů (co je zrovna z lesa vidět). V otevřeném terénu šetří baterii vypnutím nadbytečných přijímačů.
Jinak jsou T-Rex 3 pestrým zdrojem zábavy pro hravé a solidní pomůckou na cestě k lepší kondici. V nabízených apkách do hodinek jsem našel mj. jednoduchou a užitečnou aplikaci pro hlídání pitného režimu.
Nebojte se zkoumat. V manuálu na webu není ani 10% toho, co hodinky umí.