Literární biografie Recenze Agnessa: Zpověď ženy stalinského čekisty - Mira Jakovenková, Agnessa Mironovová (2021, brožovaná)

Ústní vzpomínky Agnessy Mironovové (1903–1982), které zaznamenala orální historička Mira Jakovenková, poprvé otevírají dveře do pokojů a salonů Stalinových katů, nejvýše postavených důstojníků sovětské tajné policie během čistek ve třicátých a čtyřicátých letech. Kniha přináší mimořádné svědectví manželky ambiciózního příslušníka NKVD Sergeje Mironova, která se díky extrémně rychlé a úspěšné…

Registrovaný uživatel17. srpna 2021

Autentická svědectví doby a života ve stalinském SSSR

Slabší stylistická úroveň

Pro čtenáře zajímající se o problematiku stalinismu doporučuji.

Registrovaný uživatel15. července 2021

Jedna z mála knih, napsaných z pohledu dobrovolného účastníka událostí, který svou účast na dějinných událostech přijímá.

Vzhledem k tomu, že již něco pamatuji, tak jsem objevila některé historické nepřesnosti.

Knih o období stalinismu a brežněvizmu je poměrně málo a proto doporučuji k přečtení.

Registrovaný uživatel11. května 2021

Je to dílo,kde se dá mezi řádky,vyčíst mnoho zajímavostí.

Jsem za tu knihu rád.

Registrovaný uživatel10. května 2021

Konkrétní dějiny přímé účastnice daného období, velice zdařilé.