Krbová kamna Recenze ABX Tartu 5 II

Recenze ABX Tartu 5 II

Krbová kamna ABX Tartu 5 II jsou vybavena funkcí terciálního spalování. Nechybí možnost připojení CPV (Centrální přívod vzduchu) ani připojení horního či zadního kouřovodu. Přípustná paliva pro topení jsou dřevo, dřevní brikety a hnědouhelné brikety.

Petr Řehůřek3. října 2022

Po cca 4-5letech. Fci plní, je potřeba se s nimi naučit protože jak někdo psal rád uniká kouř při přikládání do místnosti (hlavně polétavého popílku není málo). Někdo psal, že ovládací páčky nejsou přístupné bez otevření dveří (to je kec já se na ně dostanu bez problémů). Vyhřejí pokoj 8*7*3 v mezonetu (směr dolů) a 1 a půl co cimry vedlejší řekněme 5*5*2.5 takže jako alternativa při výpadku elektřiny super.

Přijde mi že po prvním roce užívání začaly dost pracovat - tím myslím lupaní pracujícího kovů při zahřívání a chladnutí a to lupaní je mnohem hlasitější než hlasitě praskající hořící dřevo.

Za mě asi dobrý až na množství polétavého popílku a lupaní plechů a vrzání dveří. Asi bych doporučil, ale nemám zatím zkušenosti s jinými kamny

Varianta černý plech
Registrovaný uživatel7. března 2022

Jsou to kamna na dřevo Vypadají dobře

Kamna jsem zatím neměla možnost odzkoušet, nebyl čas na dořešení napojení. O pořízení krbových kamen jsem uvažovala již dříve a jsem ráda, že jsem se včas rozhodla. A o značce ABX jsem měla dobré reference a internetový obchod mne příjemně překvapil svou vstřícností.

Varianta šedý plech
Registrovaný uživatel21. října 2020

desing zaberou málo místa větší popelník než některé konkurenční výrobky

při přikládání snadno unikne kouř do místnosti, což je způsobeno tím, že: - ovládací páčky na přívod vzduchu jsou přístupné až po otevření dveří - vůbec neobsahuje komínovou klapku, která by šla otevřít - dvířka jsou vysoká a po jejich otevření není v topeništi prostor, který by jímal kouř

Vhodné jako doplňkový zdroj tepla pro příležitostné topení.

Varianta pískovec
Registrovaný uživatel10. října 2020

Vypadaji pěkně,zpracování výborné,pěkné hoří.

Malý vnitřní prostor,vhodné spis na etikety než dřevo.

Varianta pískovec