Recenze 111 míst v Brně, která musíte vidět - Stanislav Biler (2020, brožovaná)

Netradiční průvodce ukazuje, že Brno nerovná se vila Tugendhat. Záměrně se vyhýbá tomu, co je v moravské metropoli takzvaně povinné navštívit, a odhaluje Brno z mnoha úhlů pohledu. Na své si tak přijdou jak ti, kdo cestují za architekturou či historií, tak ti, kteří si chtějí dát dobrou kávu a pozorovat brněnský ruch jen skrz okna kavárny. Díky přehledné struktuře publikace představí…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 15 recenzí pomocí Seznam AI

Kniha 111 míst v Brně, která musíte vidět přináší čtenářům originální a vtipný pohled na město, včetně méně známých lokalit. Její styl psaní je čtivý a přehledný, což z ní dělá vhodný dárek. Někteří čtenáři však mohou považovat výběr míst za nedostatečný a autorův subjektivní přístup za ovlivňující.

• Zajímavé a méně známé lokality
  • Vtipný a čtivý styl psaní
  • Dobře napsané a přehledné popisy
  • Ukazuje město z originálního pohledu
  • Vhodné jako dárek
  • Výběr míst neuspokojí očekávání některých čtenářů
  • Texty odrážejí autorův subjektivní vztah k místům
  • Chybí samostatná mapa centra ve větším měřítku

Registrovaný uživatel16. října 2023

Využili jsme a navštívili cca polovinu míst na dovolené při procházkách po Brně a okolí.

Na mapě na konci knihy byly uvedeny pouze čísla míst mimo centrum. Uvítala bych ještě samostatnou mapu centra ve větším měřítku s vyznačením čísel míst v centru.

Výborná kniha zejména pro ty, kteří se zajímají o architekturu, budovy, parky a chodí rádi na pěší procházky. Doporučuji.

Registrovaný uživatel9. února 2022

I rodilému Brňákovi dokáže kniha ukázat místa, která ještě neobjevil, a doplnit si znalosti o místech, která zná.

Texty až příliš odráží autorův vztah k některým jevům, místům nebo faktům a mohou tak neznalého čtenáře ovlivnit, aniž by si sám vytvořil úsudek

Super kniha i celá tato řada

Registrovaný uživatel7. dubna 2021

Paradoxně za největší plus považuji to, co ostatní v recenzích kritizují: většinově neprofi fotografie. Jenže těch správně osvětlených, stylizovaných najdeme všude plno. Takto vizuálně vnímá a zachytil Brno autor, nefotograf, a za mě je to v pořádku. Protože Brno bez rozkopaných ulic a tisíců cedulí s objížďkami, není (bohužel) tím, čím Brno skutečně je.

Ač anotace slibovala něco jiného než klasické turistické magnety, myslím, že výběr se teda moc nepovedl. Které že tam chybí?

Pro někoho, kdo o Brnu jen slyšel, asi dobrý, pro toho, kdo tady žije a dívá se kolem, nového prakticky vůbec nic. A přesně to, poznat něco, co mi unikalo, jsem od této knížky čekala.

Registrovaný uživatel11. března 2021

Skvělý darek

Registrovaný uživatel22. února 2021

Zajímavá místa pro mne, žiju v Brně, ale narodila jsem se jinde.

Super kniha, rozšíří znalosti o městu, které mám moc ráda.

Registrovaný uživatel19. února 2021

Dobrý nápad.

Registrovaný uživatel11. února 2021

Pocházím z Brna a moc se mi tato kniha líbí.Ukazuje místa méně známá. Velice zajímavě je popisuje a tím vybízí k jejich navštívení.Knihu jsem kou- pila jako dárek pod stromeček manželovi .Moc se mu líbí,často si ji prohlíží.

Žádné zápory nemá.

Registrovaný uživatel7. února 2021

Krásné počtení...přehledně popsané ...potěšila !!!

Registrovaný uživatel14. prosince 2020

výborný spis o Brně

Registrovaný uživatel14. října 2020

Perfektně napsané.

Registrovaný uživatel13. října 2020

Knihu psal Brňák, které své město velmi dobře zná. Najdou se v ní zajímavosti, drobné perličky a zároveň erudovaný nadhled za život ve městě. Kdo čekal pouhou kopii 111 míst v Praze, bude zklamán. Kniha má svůj, naprosto jiný styl, čtivý, přitažlivý.

Registrovaný uživatel6. října 2020

Originální pohled na město, ve kterém lze žít mnoho let, a přitom mnohé nevnímat.

Doporučuji zejména Brňákům.

Registrovaný uživatel8. září 2020